Koffie op kantoor: hoe de juiste koffiemachine de bedrijfscultuur versterkt

Een van de beste momenten van de dag is toch wel dat kopje koffie in de middag, vind je niet? Even een momentje voor jezelf om even op te laden. Het werk kan soms best intensief zijn en je hersenen hebben zo nu en dan ook even een adempauze nodig. En wat is nou een betere adempauze dan een lekkere cappuccino in de kantine. Dat is precies waarom een goede koffiemachine zakelijk absoluut niet mag ontbreken op kantoor

Niet zomaar een kopje koffie: een connectie met je team

Koffie is top voor je productiviteit, maar het is ook een geweldige manier om te connecten met je team. Vaak ben je zo druk bezig met je taken en vergaderingen dat je niet eens even de tijd neemt om over andere dingen te praten dan werk, zonde eigenlijk want dat is net wat je dichter bij je collega’s brengt. Jullie zijn al de hele dag bezig met werk, waarom kunnen jullie niet even bijkletsen over de kids of over die voetbalwedstrijd van vorige week. Een goede koffieautomaat bedrijf is de perfecte hub waar alle collega’s kunnen samenkomen. Je hoeft hier geen uren te staan, maar even bijkletsen tussen alle hectiek door is toch hartstikke gezellig.

Behandel de klant echt als koning

Medewerkers houden van een goede kop koffie, maar je klanten zijn natuurlijk ook belangrijk. En die verdienen ook wel wat lekkers als ze bij je bedrijf op bezoek komen. Een zakelijke koffieautomaat is perfect om je klanten welkom te heten bij jouw bedrijf. Eigenlijk kan het bijna niet om ze met een glaasje water weer weg te sturen. Je trouwe klanten zijn veel meer waard dan dat, toch? Geef ze een royale behandeling met een cappuccino of een latte macchiato als ze bij je op bezoek komen. Zo laat je zien dat de klant bij jou echt koning is, zoals het hoort.

Maak je medewerkers blij met zakelijke koffiemachine

Zonder medewerkers kan een bedrijf natuurlijk niet overleven. Toch zijn er veel bedrijven die weinig tot geen moeite doen om hun medewerkers te trakteren. Doodzonde want dat zijn de mensen die het succes van jouw bedrijf in hun handen hebben. Investeren in een goede koffiemachine is een manier om de werkplek beter en leuker te maken voor je werknemers. Zo kun je laten zien dat je ze waardeert en dat zal de sfeer op kantoor alleen maar beter maken!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten