Authentiek vakmanschap en moderne productiemiddelen in plaatbewerking

Van seriematig productiebedrijf groeide Ropema Plaatbewerking B.V. uit tot bedrijf dat zich richt op volledige productieontwikkeling met een modern machinepark. Het bedrijf wil zich naast de bestaande klantenkring nu ook inzetten voor de agrifood-sector.

Ropema Plaatbewerking B.V. is een bedrijf met ervaren medewerkers en een modern machinepark in Oss. Gespecialiseerd in plaatbewerking, ligt de kracht van het bedrijf in het meedenken met de klant over een technisch haalbare oplossing. Ropema kan ook bestaande producten vereenvoudigen, verbeteren en versterken. Het bedrijf is een seriematig productiebedrijf en richt zich op complete productieontwikkeling.

Interieur, bouw en agrifood-sector

Ropema is breed georiënteerd en heeft een uiteenlopende klantenkring. Het bedrijf maakt bijvoorbeeld onderstellen van geldautomaten, maar ook producten voor de machinebouw of voor bedrijven die trailer-onderdelen maken. Ropema is gericht op interieur en een stukje bouw, zoals gevelbekleding voor nieuwe gebouwen. De agrifood-business is een sector waarin Ropema ook graag meer wil en kan betekenen met plaatbewerking en productontwikkeling.

Ambacht en vakmanschap

Ropema is gespecialiseerd in afkanten, het buigen van platen. “Een vlakke plaat buigen wij in de gewenste vorm volgens tekening,” zegt eigenaar Ron Janssen. “Het blijft een ambacht en daar hebben wij het authentieke vakmanschap voor in huis, gecombineerd met diverse hightech  productiemiddelen. Daar zijn wij heel sterk in.”

De toeleverancier binnen de plaatbewerkingsbranche heeft een vaste ploeg medewerkers. Het bedrijf heeft ook een paar jongere mensen in dienst die binnen het bedrijf en extern worden opgeleid. In totaal zijn er acht mensen in dienst, inclusief administratief personeel, werkvoorbereiding en transport. Een kleine ploeg, maar met een grote productiecapaciteit. Ropema kan snel leveren, mede doordat er snel wordt geschakeld met partners in de regio.

Samenwerking met partners

Bewerkingen zoals zwaardere constructie, verspaningswerk, lakken en dergelijke die Ropema zelf niet in huis heeft, worden uitbesteed bij partners in de nabije omgeving. Zij weten Ropema op hun beurt weer te vinden voor het specialistische kantwerk. “We versterken elkaar,” zegt Janssen.

Ook werkt Ropema samen met Zantech, toeleverancier voor de metaalindustrie en gespecialiseerd in lasersnijden. “Mijn vader is Ropema ooit begonnen als eenmanszaak in een klein halletje bij Zantech,” zegt Janssen. “Die samenwerking is er nog steeds. Het bedrijf is letterlijk onze buurman. Voordeel is dat we kunnen specialiseren in ons eigen vakgebied. We lijken één bedrijf, maar hebben aparte hallen.”

Korte lijnen, snelheid en flexibiliteit

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten