3 Tips voor waar je op moet letten wanneer je een magazijn gaat inrichten

Wanneer je een magazijn gaat inrichten, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Een efficiënte en veilige inrichting is van groot belang voor een soepele logistieke operatie. In dit artikel delen we 3 tips waar je op moet letten bij het inrichten van een magazijn.

Denk goed na over de lay-out van het magazijn

De lay-out van het magazijn speelt een belangrijke rol bij het inrichten ervan. Een goed doordachte lay-out zorgt voor een efficiënte en veilige werkomgeving. Bij het bepalen van de lay-out moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals de grootte van het magazijn, de aard van de goederen en het aantal werknemers dat er werkt.

Een van de belangrijkste aspecten van de lay-out is de plaatsing van de stellingen. Zorg ervoor dat de stellingen zo geplaatst zijn dat er voldoende ruimte is om te manoeuvreren met de heftruck of reachtruck. Ook moet er voldoende ruimte zijn voor het laden en lossen van de vrachtwagens.

Een andere belangrijke factor is de indeling van de verschillende zones in het magazijn. Zorg ervoor dat er duidelijke zones zijn voor het ontvangen van goederen, het opslaan van goederen en het verzenden van goederen. Op deze manier voorkom je dat de verschillende activiteiten door elkaar lopen en dat er onnodige vertragingen ontstaan.

Kies de juiste stellingen

De keuze van de stellingen is een belangrijk onderdeel van het inrichten van een magazijn. Er zijn verschillende soorten stellingen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Bij het kiezen van de stellingen moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals de aard van de goederen, de afmetingen van de stellingen en de beschikbare ruimte in het magazijn.

Een veel gebruikte stelling is de draagarmstelling. Deze stellingen zijn geschikt voor het opslaan van grote pallets met zware goederen. Andere veel gebruikte stellingen zijn de legbordstellingen. Deze stellingen zijn geschikt voor het opslaan van kleinere goederen, zoals dozen en bakken.

Zorg voor een efficiënte indeling van de goederen

Een efficiënte indeling van de goederen zorgt ervoor dat het magazijn optimaal benut wordt. Bij het indelen van de goederen moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals de frequentie van de goederenstroom en de afmetingen van de goederen.

Een handige manier om de goederen efficiënt in te delen is het gebruik van ABC-analyse. Hierbij worden de goederen ingedeeld op basis van hun omloopsnelheid en waarde. Zo kunnen de meest populaire en waardevolle goederen vooraan geplaatst worden en de minder populaire en waardevolle goederen achteraan.

Een andere manier om de goederen efficiënt in te delen is het gebruik van picklocaties. Dit zijn speciale plekken in het magazijn waar de meest populaire goederen geplaatst worden. Op deze manier kunnen de werknemers sneller en efficiënter de goederen picken en wordt de doorlooptijd verkort.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten