Zo bescherm je je spullen tijdens een verhuizing

Photo by RODNAE Productions from Pexels

Van verhuisdekens tot hoekprofielen, hier lees je hoe je je inboedel het beste kunt beschermen tijdens een verhuizing.

1. Inpakken

Al bij het inpakken van je spullen, is het van belang deze goed te beschermen. Het lijkt wellicht efficiënt om zoveel mogelijk spullen in één verhuisdoos te stoppen, maar dat is behoorlijk onverstandig. Door een doos (te) vol te proppen, loop je grote kans dat de inhoud bij tot verdrukking komt bij het verplaatsen en je spullen beschadigen. Voorkom dit door handdoeken, lakens, dekens en theedoeken niet in een aparte verhuisdoos in te pakken, maar te gebruiken om losse spullen mee in te pakken. Ecologisch en economisch: win-win! Niet genoeg inpakmateriaal in huis? Schaf dan noppenfolie aan of duik eens de papierbak in en gebruik oude kranten!

2. Afdekken

Na het inpakken volgt het nauwkeurig afdekken van de inboedel. Om schade te voorkomen is het belangrijk om de verhuisdozen en spullen die niet in dozen te stoppen zijn tijdens het verplaatsen veilig af te dekken. Gebruik hiervoor verhuisdekens of speciaal beschermfolie dat je tussen de dozen of meubelstukken legt tijdens het vervoeren van je spullen. Deze zullen de grootste schokken en stoten opvangen. Besteed hierbij extra aandacht aan het meest kwetsbare deel van meubelstukken: de randen en hoeken. Dek deze zorgvuldig af met een (pak)deken of schaf speciale Nomapack hoekprofielen aan.

3. Vervoeren

Naast het inpakken en afdekken, is het ook van belang dat het vervoer met voorzichtigheid plaatsvindt. Je kunt gebruik maken van een verhuislift om je inboedel zowel veilig als gemakkelijk van de ene naar de andere verdieping te verplaatsen. Bovendien is er voorzichtigheid geboden tijdens het rijden met de verhuiswagen. Pas op met scherpe bochten, drempels en stoepjes. Vind je het te spannend om de verplaatsing zelf uit te voeren? Je kunt dit uiteraard ook overlaten aan een verhuisservice.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten