Enkele belangrijke aandachtspunten voor een zelfstandige ondernemer

Onderstaand gaan we je namelijk precies vertellen waar je allemaal op moet letten. Wij hopen je met behulp van dit artikel goed te informeren en mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Schrijf je in de bij de Kamer Van Koophandel

Wanneer je start met je onderneming, dan zal je je in moeten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit gaat gelukkig erg gemakkelijk. Op de website van de KVK vul je je gegevens in en maak je vervolgens een afspraak. Nadat je afspraak heeft plaatsgevonden ben je officieel ondernemer!

Regel je boekhouding

Wanneer je geld gaat verdienen is het zeer belangrijk dat je je boekhouding goed regelt. Zorg ervoor dat je hier een professional voor inschakelt of dat je je hier zelf goed in verdiept. Feit is namelijk dat je ieder kwartaal BTW-aangifte moet doen en dat je een keer per jaar inkomstenbelasting moet doen. Ook is het natuurlijk wel zo fijn dat je precies weet wat er binnenkomt en wat er uitgegeven wordt. Dit is de basis van je onderneming en wanneer dit niet goed staat, dan is het bijna onmogelijk om succes te boeken.

Sluit de juiste verzekering af

Als ondernemer zijnde is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Een ongeval zit immers vaak in een klein hoekje. Wanneer er een ongeluk gebeurd, dan kan dit behoorlijk wat gevolgen hebben voor jou als ondernemer. Stel je voor dat jij straks een ongeluk krijgt en dat je straks niet meer kunt werken. Mocht dit het geval zijn, dan is het wel zo fijn dat je verzekerd bent. Zorg er daarom voor dat je een collectieve ongevallenverzekering afsluit!

Heb je na verloop van tijd mensen in dienst, dan is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je op zoek gaat naar andere verzekeringen. Verdiep je hier goed in zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Je wilt natuurlijk het beste voor je personeel en daar hoort een verzekering simpelweg ook gewoon bij. Ben je op zoek naar een goede verzekering, vergelijk dan aanbieders met elkaar. Kies voor een partij die echt voor jou klaar staat en niet een belachelijk hoge premie vraagt. Lees reviews en kom er al snel achter wat andere mensen van een bepaalde aanbieder vinden.

Het belangrijkste onderdeel

Begrijp eerst de markt. Is er vraag naar jouw product of dienst? Kijk naar de concurrentie en kijk wat ze goed en minder goed doen. Wat heb jij te bieden dat uniek is? Veel zelfstandig ondernemers beginnen namelijk vaak als zij al klanten hebben. Als laatste is het verstandig om een businessplan te maken. Beschrijf hier zo gedetailleerd mogelijk jouw bedrijf, de markt, concurrenten, risico’s en uitdagingen en hoe je deze confronteert. Zorg ervoor dat je exact weet wat je kan verdienen met jouw bedrijf.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten