Zakelijk beleggen: hoe doe je dat?

Als ondernemer ben je constant in de weer om jouw zakelijke vermogen te laten groeien. Stilstand is achteruitgang. Jaar in, jaar uit probeer je dus het beter te doen. Dat heeft inmiddels al een goed gevulde spaarrekening opgeleverd. Een fijn idee. Helaas levert het je tegenwoordig weinig op. Je geld simpelweg op de spaarrekening laten staan? Dat is in de huidige tijd met een bizar lage rentestand én inflatie niet aan te bevelen. Je geld wordt hierdoor alleen maar minder waard. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer ondernemers er voor kiezen om te beleggen. Maar hoe zit dat eigenlijk?

Beleggen via het bedrijf is een manier om jouw zakelijke vermogen verder te laten groeien. Dit kan op heel veel verschillende manieren worden gedaan. Doordat je uit heel veel verschillende beleggingsvormen kunt kiezen, zijn de risico’s ook zo klein of juist groot als jij zelf wilt. Benieuwd hoe je begint? In dit artikel vind je alles wat je moet weten over zakelijk beleggen.

Uitbesteden of zelf doen?

We hoeven jou niet te vertellen dat je als ondernemer altijd druk bent. Er is altijd wel iets waar je je mee bezig moet houden. Die energie steek je dan ook graag in je bedrijf. Het fijne is dat je alle tijd en energie uiteindelijk ook weer terugziet in de resultaten. Maar dit betekent ook dat er minder tijd is voor andere dingen. Zoals de financiën.

Laat dit echter geen reden zijn om hier niets mee te doen. Het is echt zonde om je beurs te laten voor wat het is. Er valt namelijk veel meer winst te behalen door hier echt iets mee te doen. Om te beleggen. Heb je geen tijd of zin om hier ook nog eens extra energie in te investeren? Dan kun je er ook voor kiezen om dit uit te besteden. Hierbij geef je dit deel van de financiën uit handen en hou jij meer tijd over voor de zaak.

Voordelen beleggen

Maar waarom zou je kiezen voor beleggen als het geld ook prima op de spaarrekening staat?

De belangrijkste reden op dit moment is natuurlijk de lage spaarrente. Er gebeurt niets met je geld als het op de spaarrekening staat. Tegelijkertijd lijkt het zelfs minder waard te worden. Zeker met de huidige inflatie. Geen fijne gedachte. Zeker niet als dit geld uiteindelijk bedoeld is als pensioen. Als ondernemer ben je immers zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van een goed pensioen. Als jouw geld enkel minder waard wordt en het vermogen niet meer groeit, dan kan dit gevolgen hebben voor hoe je er later bij zult zitten.

Door je vermogen te beleggen, zorg je ervoor dat dit langzaam verder blijft groeien. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Zeker niet als je dit door een deskundige laat doen. Wist je dat dit ook is wat een pensioenfonds normaal gesproken voor je doet? Deze belegt ook het geld om zo het vermogen te laten groeien. Als ondernemer doe je dit zelf.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten