Tips om energie te besparen met je bedrijf

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan is het goed om op de rekeningen te letten. Je wilt natuurlijk niet te veel geld uitgeven aan bijvoorbeeld energie. Je kunt heel gemakkelijk energie besparen op je kantoor. Hierondeenerr lees je welke tips jou kunnen helpen om energie te besparen.

1. Kies de juiste energieleverancier

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste energieleverancier kiest die past bij jouw bedrijf. Voordat je een energieleverancier kiest is het goed om de zaken met elkaar te vergelijken. Energie vergelijken in 2023 is heel gemakkelijk, je kunt je wensen invullen en je ziet welke leverancier voor jou het goedkoopste is. Het maakt niet uit of het nu privé is of zakelijk energie vergelijken. De goedkoopste energieleverancier kun je gemakkelijk vinden. Zoek dus eerst goed uit bij welke energieleverancier jij je aan wilt sluiten en ga genieten van goedkope energie.

2. Zorg voor natuurlijk licht

Een van de grootste energiebronnen zijn misschien wel de lampen die je gebruikt op kantoor. Zorg er daarom voor dat je genoeg ramen hebt in je kantoorpand, zodat je minder lampen hoeft te gebruiken. Natuurlijk licht komt namelijk van buiten, denk aan de zon die elke dag schijnt. Als je ervoor zorgt dat de zon in je kantoor schijnt, hoef je dus minder lampen aan te doen en dus minder energie te gebruiken.

3. Duurzame lampen

Mocht je een kantoor hebben met weinig tot geen natuurlijk licht, dan is het verstandig om een keuze te maken voor duurzame lampen. Duurzame lampen zijn bijvoorbeeld lampen met led-verlichting. Op die manier kun je duurzaam toch gebruik maken van het licht. Ook is het verstandig om het licht uit te doen in bepaalde ruimtes. Denk hierbij aan de lamp van de wc, de keuken of op de gang. Wanneer je een kamer gebruikt kun je het licht aandoen. Ga je er weg? Dan kun je het licht gemakkelijk uitschakelen. Zo bespaar je dus energie door middel van je lampen.

4. Schakel apparaten uit

Wanneer je op kantoor werkt met computerschermen, dan zijn ze sowieso verbonden met de stroom. Het is daarom verstandig om ze uit te schakelen wanneer je het kantoor verlaat. Zo verbruik je geen energie op tijden wanneer je niet aanwezig bent op kantoor. Niet alleen computerschermen kunnen energie verbruiken wanneer je er niet bent. Denk hier bijvoorbeeld aan een koffiezetapparaat. Wanneer je een stekker namelijk te lang in het stopcontact laat zitten, verbruikt deze ook energie. Zorg dus voordat je weggaat dat je alle stekkers uit het stopcontact haalt en zorgt dat je minder energie verbruikt op je kantoor.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten