Timemanagement en ondernemen

Timemanagement of het efficiënt indelen van je tijd is een ware kunst. De ene is een natuurtalent, de andere heeft er wat meer moeite mee. Maar niet getreurd, want timemanagement kan je leren.

One thing at a time

Ben jij ook zo’n superman of -vrouw die alles tegelijk doet? Tonnen werk en tussendoor even je mails checken, kort antwoorden op dat whatsappje, de betalingen met iDEAL doorgeven en gauw nog even die post online zetten? De “skill” multitasken wordt in het huidige bedrijfsleven als een gave gezien, iedereen moet het overigens ook kunnen. Vacatures pakken uit met termen als ‘creatieve duizendpoot’ en ‘sterke multitasker’, maar hoe realistisch zijn die verwachtingen van bedrijven naar werknemers toe? Onderzoek wijst uit dat multitasken zijn opgehemelde status als super-skill helemaal niet verdient. Meerdere dingen tegelijk doen overbelast onze goede oude bovenkamer en dat zorgt ervoor dat we dus helemaal niet zo efficiënt te werk gaan, hoewel we dat toch denken. Waarschijnlijk ben je druk en productief bezig terwijl je alles door elkaar probeert af te werken, maar de realiteit is dat je tijd verliest. Hoewel de ene er al beter in is dan de andere, is aandacht verdelen over verschillende taken simpelweg niet aan het menselijk ras besteed, toch niet als je efficiënt wil werken. Zeker als ondernemer is dat erg belangrijk. Time is money, zoals ze zeggen. Doe je one thing at a time? Dan ben je tot wel 80% productiever, de moeite waard om die telefoon uit te schakelen en je enkel op wat voor je ligt te concentreren dus!

De juiste tools en software

Automatisatie is een godsgeschenk! Je kan heel wat tijd besparen met de juiste tools en software in huis te halen. Een degelijk CRM-systeem bijvoorbeeld, is een absolute must om al je klantgegevens centraal te kunnen beheren. Koppel hieraan en aan je webshop ook nog eens een payment service provider en je spaart een zee aan tijd uit op vlak van administratie. De berg aan papierwerk en facturatie slim plannen en verwerken kan je heel wat frustraties en vergetelheden besparen: alles kan netjes worden teruggevonden in een helder en facturatiesysteem en je navigeert moeiteloos door het dashboard tussen verschillende tools en secties. De keuze om gebruik te maken van de meest geschikte software voor jouw onderneming is interessant voor efficiënt timemanagement, maar ook voor de groei van je bedrijf kan automatisering en de juiste technologie wonderen doen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten