Populairste lease modellen in het jaar 2021

Steeds meer bedrijven, maar ook particulieren kiezen voor het leasen van een auto. Een leasecontract biedt verschillende voordelen ten opzichte van de aankoop van een bedrijfswagen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je precies weet welke kosten er gemaakt zullen worden in de komende jaren.

Het onderhoud en bijvoorbeeld ook de verzekeringskosten vallen binnen het contract wat je afsluit. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan. Niet onbelangrijk: vaak wordt een alternatieve auto aangeboden bij het onderhoud aan je eigen auto. Een ander voordeel van een leasecontract zit in het feit, dat een BMW- of Mercedes leasen voor een veel grotere groep (zakelijke) consumenten toegankelijk wordt.

Volkswagen, Peugeot en Mercedes in trek

Kijkende naar de leaseauto’s die het dit jaar goed doen, dan valt er uit iedere prijssegment te kiezen. In het lagere segment is met name een Peugeot leasen populair. Een nieuwe Peugeot biedt comfort voor een scherpe prijs. Regelmatig wordt gesteld dat er aan een Peugeot relatief veel onderhoud vereist is. Die onderhoudskosten vallen binnen het contract en spelen daarnaast vaak pas op als de auto al uit het leasecontract gelopen is. In de middenklasse biedt Volkswagen een aantal interessante opties. Met name de Volkswagen Golf is een geliefde leaseauto onder zakelijke rijders. In het hogere segment kiest men voor de Mercedes. Zeker zakelijk dienstverleners gaan regelmatig voor deze auto’s.

Medewerkers krijgen budget voor een leaseauto

Niet alleen de ondernemer zelf sluit regelmatig een leasecontract af. Ook zijn er veel bedrijven die hun medewerkers een mobiliteitsbudget aanbieden. Dit budget kan gebruikt worden voor het leasen van een auto, maar bijvoorbeeld ook voor het afnemen van een trein- of busabonnement. De krapte op de arbeidsmarkt maakt dat veel bedrijven het mobiliteitsbudget gebruiken om nieuwe medewerkers over de streep te trekken. Zeker binnen de IT- en consultancybranche komt het veel voor. Jongere medewerkers zijn gevoelig voor een dergelijk aanbod.

Houd rekening met de bijtelling

Wanneer je kiest voor een leaseauto op naam van de zaak, is het belangrijk om rekening te houden met de bijtelling. In veel gevallen geldt een fiscale bijtelling op het moment dat je de auto ook privé gebruikt. Die bijtelling loopt bij veel modellen leaseauto’s op tot 22%. Kies je voor een elektrische leaseauto, dan ligt de bijtelling aanmerkelijk lager. Mocht je de auto minder dan 500 kilometer gebruiken voor privéritten, dan vervalt de bijtelling. Bereken vooraf of het voor jou interessanter is om een auto zakelijk of juist privé te leasen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten