Kunst met een boodschap bij De la Roy

De veelzijdigheid van De la Roy kent nauwelijks grenzen. Zo maakten ze onlangs, in opdracht van twee kunstenaars, de maskers op onderstaande foto. Met de hot wire cnc-machine werden de vormen uit EPS 200 gesneden.

“Dit is wat er over is van wat er was”, zeggen Jos Kranen en Johannes Gille van Studio Kranen/Gille. Ze ontwierpen deze dramatisch ogende maskers, die de afgelopen periode symboliseren waarin plots de hele wereld tot stilstand kwam. Dit deden zij voor Glow Amsterdam.

‘Wij sneden de vormen met de hot wire cnc-machine. De verdere afwerking deden de kunstenaars zelf. Hun boodschap bij de kunstwerken: “Klamp je niet vast aan wat er was. Reflecteer, herdefinieer en raap wat over is op. Poets het op en ga weer verder”’, legt een woordvoerder van De la Roy uit. Geïnspireerd door de laatste scène van de film Planet of the Apes (1968) creëerden kunstenaars Jos Kranen en Johannes Gille deze verwoeste iconen. De afwerking realiseerden zij verder zelf.

GERELATEERD

Artikel gaat over

VDG De la Roy
VDG De la Royhttp://www.delaroy.nl
Of je het nu tempex, styropor, geëxpandeerd polystyreen, isomo, piepschuim of airpop noemt: de mogelijkheden van dit materiaal zijn eindeloos. Een weersbestendig kunstwerk? Contramallen voor de bouw? Of een gigantisch bedrijfslogo? Bedenk het maar, wij maken het!

Meer berichten