KSE: 50 jaar actief in doseren, wegen en automatisering

Een toenemend aantal recepten, ingrediënten met uitdagende doseerbehoeften en strenge kwaliteitsnormen leggen aanzienlijke eisen op aan de voedingsmarkt. Het gaat niet alleen om hoogwaardige apparatuur hebben; de markt vraagt ook om productieconcepten voorbereid op de toekomst. Met 50 jaar aan ervaring is KSE expert in het ontwerpen, leveren en implementeren van zowel modulaire machines als software. ‘’We zijn ervan overtuigd dat die twee hand in hand gaan’’, aldus KSE.

Bij KSE’s jubileum leidt de huidige directie: Riemer Posthumus (CEO), Maarten Heesakkers (CFO) en Jos Cosijns (CPO), met uitgebreide sectorervaring. KSE heeft drie business units: ALFRA (machines en overige hardware), Process Automation (PROMA ST-software) en Projects & Consultancy. Riemer benadrukt continue innovatie, en de diervoederindustrie is een kernmarkt waarbij zowel service voor bestaande systemen als Nederlandse voortgang voorop staan.

International projecten

Ongeveer 80 procent van de leveringen zijn bedoeld voor bedrijven buiten Nederland. ‘’We zagen enkele jaren geleden al dat in de Noord-Amerikaanse markt veel fabrieken nog uit de jaren 50 en 60 stammen en vooral zijn ingericht op bulkproductie. Het actief benaderen van deze bedrijven heeft inmiddels geleid tot verscheidene projecten in deze regio.’’

Nieuwe ontwikkelingen

Riemer Posthumus, CEO, vertelt: “Van oudsher hebben we onze aandacht gericht op zowel de industrie als de technologie. We zetten ons in voor het verhogen van de kwaliteit van systemen en het introduceren van nieuwe oplossingen en technologieën om de markt te vernieuwen. Tijdens dit proces lag onze nadruk op zowel machineontwikkeling als automatisering, aangezien we vast geloven in de onderlinge verstrengeling van deze twee aspecten.”

Automatisering

KSE legt sterke nadruk op procesautomatisering voor mengvoeder-, premix- en petfoodfabrieken. Het systeem omvat het volledige proces, van inname tot verlading, en is geïntegreerd met ERP. Integratie met software zoals receptoptimalisatie en ERP is essentieel. Met continue leren als kernwaarde, integreert KSE markttrends in hun software. De 24/7 wereldwijde storingsdienst biedt op afstand hulp, wat tijdens reisbeperkingen door COVID-19 cruciaal bleek.

Werken bij

KSE wordt beschreven als “gemoedelijk” door Robert Verstappen, HR-Projectleider. De medewerkers zijn onderling behulpzaam en werken in een laagdrempelige, productieve omgeving. Het succes van KSE als wereldspeler hangt af van evolutie, trendinzicht, en voortdurende ontwikkeling van zowel het bedrijf als het personeel.

Goed voelen

Verstappen vervolgt: “Het blijft een feit dat KSE een bedrijf is waar veel technische mensen werken. De soft skills blijven hierbij soms achterwege. Goede communicatie vinden we essentieel dus besteden we veel aandacht aan het ontwikkelen hiervan. Bij KSE gaat het om meer dan alleen werken en betaald krijgen.

Doorgroeimogelijkheden

KSE toont sterke betrokkenheid via lange dienstverbanden; zelfs een huidige directeur begon als stagiair. Doorgroeikansen zijn talrijk, zoals bij business unitmanagers, waarvan 3 van de 4 als ingenieur startte en nu grote verantwoordelijkheden dragen. Groei is niet beperkt tot hogere posities; ontwikkeling binnen huidige rollen wordt aangemoedigd.

Van A tot Z betrokken

Bij KSE werken we in kleine teams waar leidinggevenden de ambities van elk individu kennen. We hechten veel waarde aan werk-privébalans en ontwikkelen interne innovaties. Iedereen is betrokken bij de volledige productie en volgens Robert Verstappen zijn we groot genoeg om impact te hebben, maar ook klein genoeg voor informele interactie, zelfs met de CEO. Thuiswerken en digitale vergaderingen zijn al vroeg in gebruik genomen bij ons internationaal bedrijf.’

Innoveren

“Om toonaangevend te blijven, innoveren we voortdurend bij KSE. Persoonlijke ontwikkeling is cruciaal, met training en begeleiding. Individuele groei versterkt bedrijfsgroei. Als KSE willen we wereldspeler blijven, in een gemoedelijke, laagdrempelige stijl die we in 50 jaar bewezen hebben.” Aldus Robert.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten