Hessels Poedercoating sponsort Race the Green

Het project Race the Green gaat als een van de eerste ter wereld een rallyteam formeren dat geheel op waterstof rijdt. Het team gaat actief deelnemen aan uitdagende rally’s op de mooiste locaties ter wereld zonder ook maar 1 gram CO2 achter te laten.

 

De eerste uitdaging is het realiseren van een betrouwbare auto die op elektriciteit rijdt. Met circulariteit als uitgangspunt is een bestaande rally buggy aangeschaft. Deze benzine aangedreven auto bezit alle eigenschappen die nodig zijn voor het rijden van een rally.

Sponsoring

Raoul Jacobs, initiatiefnemer van Race the Green, is een oude kennis van mede-eigenaar van Hessels Poedercoating Rob Gijsen. Gijsen: “Onze eerste kennismaking gaat ruim twintig jaar terug. Eind jaren ‘90 gingen we met een groep vrienden naar de Belgische Ardennen voor een survival. Een hoop gekkigheid en veel lol maken. Maar ook goed teamwork om het zware parcours te volbrengen. Toen ik onlangs hoorde van het project Race the Green vonden Raoul en ik elkaar opnieuw. Ik heb Raoul onze bijdrage in de vorm van sponsoring van het buggy frame toegezegd en enige tijd later hing het staal bij ons aan de hypermoderne lijn voor een fraaie en uiterst harde laag groene poedercoating.”

Bovenstaande video van het gepoedercoate frame is ook op YouTube te bekijken.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten