Curio start mbo-opleidingen sport en bewegen in Roosendaal

Vanaf het volgend schooljaar is Roosendaal een 3-jarige mbo-opleiding rijker. Het gaat om ‘sport en bewegen’. Dit maakte bestuursvoorzitter Rob Neutelings van Curio afgelopen week bekend.Samenwerking met de praktijk is een belangrijk kenmerk van deze opleidingen.

Foto:© Ron Magielse

Daarom zijn er ook al afspraken gemaakt met diverse praktijkplaatsen, zoals basisscholen, sportorganisaties en het gemeentelijk programma RSD FIT!. Namens de ondernemers op het Leisure Park in Roosendaal, waar Curio de sportaccommodaties gaat gebruiken, werd met Nicky Broos een intentieverklaring getekend.

Topsport en breedtesport

Momenteel verzorgt Curio al sportopleidingen bij het Johan Cruijff College (JCC) in Roosendaal. Deze is vooral gericht op topsporters. Met sport en bewegen, die ze nu ook al in Breda verzorgt, ontstaat er hiermee ook aanbod voor de breedtesport. Wethouder Van Ginderen is enthousiast over het initiatief: “Deze stap van Curio is voor ons als gemeente de bevestiging dat we met ons beleid van Roosendaal Studentenstad op de goede weg zijn. Bovendien is dit een initiatief dat perfect past in de ambitie van de gemeente Roosendaal om haar inwoners te stimuleren voor een gezonde leefstijl. Bewegen is daar een belangrijk onderdeel van. Mensen moeten ongeacht leeftijd, afkomst, geslacht, geaardheid, opleiding, inkomen of beperking drempelloos kunnen sporten en bewegen. De studenten die Curio gaat opleiden dragen daarmee bij aan de uitvoering van het RSD FIT! Akkoord.”

Verrijking voor Roosendaal

De theorielessen vinden vooral plaats op de Curio-locatie aan de Oostelijke Havendijk. Voor de praktijklessen wordt onder andere gebruik gemaakt van de accommodatie van Leisure Center op het Leisure Park. Teamleider Francy Martens is blij met de komst van de sportstudenten “Het geeft een goede aanvulling op onze bezetting overdag. Daarnaast kunnen onze sportactiviteiten ook worden gebruikt als stageplaats voor een deel van de studenten. Dat geldt ook voor de andere aanbieders op Leisure Park, waar een combinatie van praktijk- en theorielessen wordt aangeboden. Al met al is dit dus echt een verrijking voor Roosendaal”.

Aanmelden

De opleiding sport en bewegen start in augustus met een basisjaar. Daarna kan worden gekozen uit een profiel op niveau 3 en op niveau 4. Voor deze opleiding kan al worden aangemeld. Naar schatting zullen in het eerste jaar zo’n 50 studenten starten. Als alle jaargangen bezet zijn verwacht Curio tussen de 150 en 300 studenten op te leiden. Dit draagt weer bij aan de ambities die Roosendaal heeft op het gebied van topsport, breedtesport en vitaliteit zoals verwoord in het RSD FIT! Akkoord. In 2022 start nog een nieuwe opleiding in Roosendaal, namelijk Medewerker kinderopvang, onderwijs en bewegen.

SourceCurio
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten