Heftruckexamen nu ook in Turks beschikbaar

Samen met een partner in Rotterdam, heeft DINS Safety Training een voor Nederland uniek heftruck examen SSVV Opleidingen Gids (SOG) opgezet. Het theorie-examen kan namelijk nu ook in het Turks gedaan worden.

De SOG diploma’s worden speciaal geëist in de Petrochemie in het verlengde van de welbekende VCA diploma’s. Voor specifieke taken heb je dan een SOG diploma nodig.

Normaal kun het theorie examen maar in een beperkt aantal talen worden gedaan. doen. Dat noemen ze bij VCA infra / Explain (de examen organiserende instelling) de standaard talen en daar zit Turks niet bij. ‘Heel raar, want je kunt het bv wel in Pools doen. We hebben een grote Turkse gemeenschap die over het algemeen best een training in het Nederlands kunnen volgen, maar moeite hebben om begrijpend Nederlands te lezen. Je kunt buiten de standaardtalen wel een examen laten vertalen, maar dat kost € 2500,– per examen moment en op groepjes van 6 á 8 man is dat veel te kostbaar’, aldus een woordvoerder van DINS Safety Training.

Als er werkgevers zijn die geïnteresseerd zijn in het laten uitvoeren van een training in het Turks, dan gaan DINS en haar drie partners zoveel mogelijk deelnemers proberen te werven voor 18 februari aanstaande. Voor meer informatie ga naar de website van DINS Safety training.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten