Duurzaam schoonmaken: schoonmaakbedrijf CSU leidt de weg

Verduurzaming wordt steeds belangrijker. Vooral bedrijven spelen hier een belangrijke rol in. Ze hebben op de eerste plaats natuurlijk ook een voorbeeldfunctie. Als groot bedrijf moet je tegenwoordig laten zien dat je aan duurzaamheid denkt. Dit betekent ook dat er andere keuzes moeten worden gemaakt op het gebied van schoonmaak. Zeker in de schoonmaakbranche is er veel veranderd door de jaren heen. Waar er voorheen nog zonder nadenken producten werden gebruikt die slecht waren voor mens en dier, is dat tegenwoordig gelukkig wel anders. Juist binnen deze branche wordt er sterk gelet op duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Ook de gezondheid van de werknemers en de klant heeft hierbij de hoogste prioriteit. 

CSU, een bekend schoonmaakbedrijf gevestigd in Amsterdam en op verschillende locaties in Nederland, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een van de duurzaamste schoonmaakbedrijven van dit moment. Maar wat houdt dit precies in? Waar moet je aan denken als je voor duurzame schoonmaak kiest? En wat levert dit op voor jouw bedrijf? 

Waarom kiezen voor duurzame schoonmaak?

De belangrijkste redenen om voor duurzame schoonmaak van schoonmaakbedrijf CSU te kiezen zijn vast wel duidelijk. Het is simpelweg beter voor het milieu. We zijn de afgelopen jaren allemaal keihard met de neus op de feiten gedrukt. Het gaat niet goed in ons land. Het is slecht gesteld met het milieu en het is onzeker wat dit gaat betekenen voor de toekomst van onze kinderen, kleinkinderen en alle andere generaties die nog mogen volgen. Daardoor zijn steeds meer mensen gaan verduurzamen. 

Als ondernemer is er ook een zakelijke reden om voor duurzame schoonmaak te kiezen. Dit heeft allemaal te maken met reputatie. Als bedrijf beschik je nou eenmaal over een voorbeeldfunctie. Bovendien lever je een groot aandeel in de CO2-uitstoot van ons land. Consumenten vinden duurzaamheid steeds belangrijker en geven daarom ook sneller de voorkeur aan bedrijven die hier extra in investeren. Als jij als ondernemer toont dat je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan en in alle aspecten van jouw bedrijfsvoering laat spreken, dan kan dit positieve gevolgen hebben voor de reputatie en daarmee ook hoe goed het bedrijf draait. 

Wat houdt duurzaam schoonmaken in?

Maar wat houdt duurzaam schoonmaken dan precies in? 

Hierbij kan je aan verschillende dingen denken. Ten eerste natuurlijk het gebruik van schoonmaakmiddelen. Bij een duurzame schoonmaak worden milieuvriendelijke producten gebruikt. Producten die niet alleen de kwaliteit hoog houden, maar ook nog eens goed voor mens, dier en natuur zijn. 

Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met het materiaalgebruik. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk afval wordt geproduceerd. Zo worden er navulbare flacons gebruikt tijdens het schoonmaken en microvezeldoekjes in plaats van wegwerpdoekjes. Dit lijken slechts kleine aanpassingen en dat is ook zo. Toch maakt het een groot verschil in het effect wat de schoonmaak zal hebben op het milieu. Zo zie je dat alle kleine beetjes helpen. 

Wil jij investeren in duurzame schoonmaak? Vraag dan aan het schoonmaakbedrijf welke producten ze gebruiken en op welke manier zij hun steentje bijdragen aan het milieu. Zo ontdek je al snel of zij een duurzame keuze zijn of juist niet. 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten