Hoe kies ik de juiste legbordstelling?

Een legbordstelling is eigenlijk gewoon een stellingkast met planken. Je kunt ze maken van metaal, hout of kunststof. Ze bestaan uit rechtopstaande palen en planken die horizontaal geplaatst worden. Er zijn verschillende maten beschikbaar, maar over het algemeen worden ze gebruikt om lichte en compacte spullen op te bergen. Je kunt er zowel lichte als wat zwaardere dingen op kwijt en ze zijn makkelijk zelf te monteren. Maar hoe kies je nu de juiste?

Houten legbordstellingen

Heb jij een winkel, kantoor, magazijn of bedrijfspand? In dat geval heb je een heleboel opbergruimte nodig voor allerlei soorten producten. Hiervoor heb je een handige en functionele opslagruimte nodig. Een van de keuzes die je kunt maken zijn houten legbordstellingen. Deze zijn meestal gemaakt van vurenhout, waardoor ze erg duurzaam zijn. Op de houten legborden kun je vervolgens producten plaatsen. Tevens maken deze legborden de stelling ook een stuk steviger. Waar kun je deze stelling goed voor gebruiken? Denk aan producten, administratie, platen, voorraad of andere items. 

Metalen legbordstellingen

Metalen legbordstellingen dienen een ander doel dan houten legbordstellingen. Dit soort stellingen worden voornamelijk gebruikt voor industriële- of productieomgevingen waar zware producten moeten worden opgeslagen. Je ziet ze ook vaak in magazijnen, groothandels, distributiecentra en winkel. Het voordeel van metalen legbordstellingen is dat ze veel gewicht kunnen dragen. Tevens kun je ze makkelijk uitbreiden om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. De meest voorkomende materialen waarvan deze stellingen gemaakt worden, zijn metaal, staal en ijzer. 

Kunststof legbordstellingen

Heb jij een onderneming waarbij hygiëne erg belangrijk is? Ben jij werkzaam in de voedingsindustrie, zorg of recreatie? In dat geval kunnen kunst of legbordstellingen uitkomst bieden. Deze legbordstellingen zijn sterk, gaan lang mee en hebben een groot draagvermogen. Ze zijn ook ideaal voor ziekenhuizen, zwembaden, laboratoria en in koel- en vriescellen.  Deze rekken voldoen aan strenge hygiëne-eisen (HACCP), dus je hoeft je geen zorgen te maken over voedselveiligheid. Ze roesten niet en kunnen de zuren en zouten in voedsel aan, wat ze perfect maakt voor gebruik in koel- en vriescellen. Bovendien zijn ze super makkelijk schoon te maken.

Een legbordstelling voor elke situatie

Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor het opbergen en archiveren van spullen. Naast gewone planken zijn er allerlei andere handige accessoires en oplossingen die je kunnen helpen in je werk. Verdiep je er eens in en ga op zoek naar een oplossing die bij jouw behoeften past.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten