Dit zijn de meest gevraagde beroepen

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is er meer vraag dan ooit naar geschikte kandidaten. Het aantal banen neemt toe. In veel branches wordt daarom personeel gezocht met spoed voor het vervullen van openstaande functies. Dit is voor werkzoekenden natuurlijk zeer interessant, doordat er veel kansen zijn in het vinden van een goede baan. Maar binnen welke branches is er eigenlijk het meeste vraag naar geschikte kandidaten? Daarover vertellen wij je meer.

1. Techniek

Techniek is een populaire sector in de arbeidsmarkt. Er zijn verschillende beroepen binnen de technische sector waar veel vraag naar is. De meest gevraagde beroepen zijn als onderhoudstechnicus, elektromonteur en machinemonteur. Ook zijn er veel openstaande vacatures voor de beroepen technische verantwoordelijke en operator voeding.

2. Bouwsector

Binnen de bouw wordt er veel naar nieuw personeel gezocht. Het gaat steeds beter in de groei van het aantal projecten binnen bouwbedrijf. Dit maakt dat er nieuw personeel wordt geworven door het grote tekort aan specialisten voor de bouwprojecten. Beroepen waar de vraag naar specialisten het grootst is? Dat is voor de beroepen: CV monteur, timmerman of -vrouw, tegelzetter en schilder.

3. ICT

De vraag naar ICT’ers wordt ieder jaar weer groter bij bedrijven. Er is een groot tekort aan ICT’ers, mede door de continue technologische ontwikkelingen. Om als bedrijf mee te blijven groeien met deze ontwikkelingen, dienen ze over een goede ICT’er te beschikken. En de meest gevraagde beroepen binnen de ICT? Dat is naar developing engineers, data engineers en security specialisten.

4. Zorg

Je hebt het vast al gemerkt tijdens de coronacrisis; de vraag naar meer personeel in de zorg is groot. Binnen alle zorgberoepen is er wel vraag naar nieuw personeel. Denk bijvoorbeeld aan verzorgenden en verpleegkundigen. Maar ook zorgpersoneel voor thuishulp wordt veel naar gevraagd. Dit ter ondersteuning bij algemene dagelijkse activiteiten.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten