Durf je bedrijfsdoelen te financieren

Ondernemen betekent de vrijheid hebben om jouw middelen, arbeid en kapitaal zo in te zetten dat je je doelen bereikt. In Amerika spreken ondernemers nog wel eens van het najagen van je dromen. Nederlanders zijn daar iets nuchterder in, maar je kunt stellen dat dromen doelen zijn waar een datum aan hangt. Een en ander heb je vastgelegd in je ondernemersplan. Je hebt de markt verkent en je weet in grote lijnen hoe je je uiteindelijke doel(en) gaat bereiken. De financiering daarvoor heb je zo goed als rond. Toch komt het nog wel eens voor dat er onvoorziene omstandigheden om de hoek komen kijken. Of je hebt details over het hoofd gezien. Misschien dat inkoopprijzen van grondstoffen de lucht in schieten vanwege schaarste op de markt. In dat geval moet je investeren om te kunnen blijven leveren en je onderneming levensvatbaar te houden en te laten groeien.

Zakelijke lening en je pinomzet

Je gaat kapitaal aantrekken, maar je wilt dat wel op een verantwoorde manier doen. Je gaat zeker niet over een nacht ijs. Geleend geld moet namelijk wel, met rente, worden terugbetaald. Maar wat als de omzet de komende tijd toch wat tegenvalt? Kun je dan wel aan de maandelijkse betalingsverplichtingen voldoen? In dat geval is het handig als je aflossingen gelijke tred houden met je omzet! En nog interessanter, wanneer dit betrekking heeft op je dagelijkse pinomzet. Al snel kom je erachter dat je tijdens het ondernemen gewoon zonder stress jouw passie kunt blijven uitoefenen. Niet druk maken over geld, maar focussen op wat jij belangrijk vindt: de groei van jouw onderneming.

Aflossing beweegt mee met omzet

Wanneer je een zakelijke lening afsluit staat het persoonlijke contact voorop. Mensen die met je meedenken. Een lening wordt afgesloten op basis van jouw pinomzet. Dit is vooral ideaal als je opereert in de horeca of de detailhandel, waar je klanten relatief veel pinbetalingen doen. Op basis van je historische pinomzet wordt er een inschatting gemaakt van hoeveel je verantwoord kunt lenen. Wanneer je omzet in de lijn der verwachting blijft, zul je de lening snel een eenvoudig aflossen. Je hebt er geen omkijken naar en je hoeft je geen zorgen te maken als je een week minder omzet hebt gedraaid.

Durf te ondernemen!

Iedere dag heb je een stukje pinomzet. Je bedrijfsfinanciering wordt elke dag afgelost doordat er een percentage van die dagomzet wordt gebruikt ter aflossing. Heb je veel omzet op een bepaalde dag? Dan wordt er meer afgelost dan wanneer je een keer een mindere dag hebt. Dan is het geruststellend te weten dat dit geen probleem is. Geheel automatisch gaat er een percentage van je pinomzet naar de geldverstrekker. In het algemeen geldt dat je je bedrijfsfinanciering binnen drie tot twaalf maanden geheel hebt afgelost. Je durft te ondernemen en daarom bereik je de door jouw gestelde doelen met een prima financiering gebaseerd op je pinomzet!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten