“Als je in jezelf gelooft en open staat voor feedback, dan kun je erg ver komen!”

De mensen zijn de hartslag van de organisatie, de kracht van Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services. Zij laten het hart van het bedrijf sneller kloppen. Joeri de Vaan is daar een mooi voorbeeld van. Joeri is pas 29, maar maakte onlangs de stap naar Finance Director Ingram Micro CLS NL.

In de 6 jaar dat Joeri bij Ingram werkt, maakte hij verschillende stappen binnen de organisatie. Zowel op de carrière ladder als op persoonlijk vlak. Joeri is het voorbeeld dat hard werken en vertrouwen hebben in de organisatie wordt beloond.

‘’Je mag best een ambitie uitspreken waarvan men op het eerste moment denkt, hij heeft wel hele grote plannen. Beter te veel aangeven waar je naartoe wilt groeien en af en toe horen ‘nee, dat gaat niet nu’ dan de kans aan je voorbij laten gaan. Als je in jezelf gelooft en open staat voor feedback, dan kun je erg ver komen”.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan

“Van jongs af aan ging ik met mijn vader mee met de vrachtwagen. Toen ik 11 jaar oud was, gingen we iedere zaterdag lossen bij een tuinder en daar aten we dan altijd worstenbroodjes. Toen zei ik tegen mijn vader “hier wil ik later werken, want hier hebben ze worstenbrood!”. Het grappige is dat ik op mijn 15e daadwerkelijk gestart ben bij die tuinder. Een bedrijfje met 15 medewerkers toen ik er startte, hebben we uitgebouwd naar een organisatie van 80 medewerkers. Ik heb daar 8 jaar non-stop gewerkt. In de drukste zomerperiode heb ik zelfs een maand 300 uur gedraaid om alles door te laten gaan. Dat ging achteraf natuurlijk nergens over weet ik nu, maar de loyaliteit en betrokkenheid was zo hoog, dat ik het niet los wilde laten en het bedrijf behandelde alsof ik zelf de baas was.

Ik ben er destijds achter gekomen dat ik midden in de actie moet zitten. Daar krijg ik energie van. Ik was aansturend op de vloer, maar bemoeide me ook al met subsidie aanvragen en andere financiële werkzaamheden. Het was toen mijn lust en mijn leven en heeft de basis gelegd voor wie ik nu ben. Daar ben ik heel erg dankbaar voor.

In de praktijk

Ik wilde niet bij de tuinder blijven werken, maar had wel een bepaalde ondernemersdrive. Daarom heb ik de keuze gemaakt om een studie Accountancy en Bedrijfseconomie te gaan volgen aan de Avans Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch. Ik wilde graag leren, maar voor mij was het belangrijk dat de inhoud praktisch toepasbaar moest zijn en dat ik er ook nog iets mee kon verdienen. Dat gebeurde niet in de schoolbanken, merkte ik al snel.

Destijds stonden de recruiters van o.a. KPMG en Deloitte nog buiten bij de Avans Hogeschool te flyeren om jonge talenten direct van school te werven. Na 5 maanden school ben ik gewisseld van leerstroom en heb ik een mooi aanbod van Deloitte geaccepteerd: een praktijk route waarbij je 4 dagen op kantoor bij Deloitte werkt en 1 dag naar school gaat. Later werd dat 5 dagen werken en 3 avonden naar school. Dat was een pittige tijd, maar ik heb alles afgerond en mijn hbo-diploma gehaald. Na het opleidingstraject kwam ik officieel in dienst bij Deloitte als staff audit medewerker. Het nadeel van de auditpraktijk is dat je niet mag adviseren. Alleen de cijfers van het jaar ervoor controleren. Niet wat ik voor ogen had. Ik wilde juist de ondernemer helpen en impact maken in de business, vooruitkijken en een visie bepalen. Dat ging aan me knagen.

Ik ben gaan nadenken over wat ik nu echt wilde. Ik wilde altijd al voor een beursgenoteerd bedrijf werken, maar het liefst zo dicht mogelijk in de buurt. Ik ben online op zoek gegaan en was verrast toen ik DocData NV uit Waalwijk tegenkwam. Ik had net een huis gekocht met mijn vriendin in Drunen, dus dat was lekker in de buurt.

Ik kende DocData niet, maar las online wat ze deden voor bol.com. Dat was interessant, gezien mijn affiniteit met de logistieke sector. In 2014 heb ik gesolliciteerd op de functie van Junior Business Controller en ik was erg blij toen ik werd aangenomen! Destijds een hele bewuste keuze gemaakt om na alle jaren bij Deloitte even niet meer veel te reizen, die reistijd kon ik beter gebruiken voor het verbouwen van ons eerste huis.

Lees het complete interview op de website van Ingram Micro. 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten