4 redenen waarom een pub quiz een goed idee is als teamuitje

Kun je je het nog herinneren? De lockdowns in Nederland waarin we massaal vanuit huis aan de pub quiz gingen om met elkaar op een leuke manier in contact te blijven? Inmiddels is het meer dan een jaar geleden dat Nederland in lockdown zat en kunnen we ons niet echt voorstellen dat dat nog eens gaat gebeuren.

Dat betekent echter niet dat een pub quiz voor bedrijven geen optie meer is als zakelijk uitje of vorm van teambuilding. Sterker nog: juist nu we allemaal weer samen kunnen komen, is een pub quiz een hartstikke goed idee! In dit artikel lees je meer over waarom dat zo is.

1. Pub quiz is altijd goed voor de onderlinge band

Een van de belangrijkste redenen om regelmatig een pub quiz te organiseren voor werknemers en/of collega’s is omdat het de onderlinge band versterkt. Je gaat namelijk op een totaal andere manier met elkaar om dan wanneer je op de werkvloer bent en dat is goed voor jullie zakelijke én persoonlijke relatie. Dat informele sfeertje wat je bij een pub quiz krijgt, is meer dan welkom in welk team dan ook.

Daarnaast leer je elkaar op een totaal andere manier kennen. Waar het op de werkplek wellicht blijft bij luchtige gesprekjes en koetjes en kalfjes ga je op zo’n gezellige avond vaak wat meer de diepte in. Kies je daarbij ook nog eens voor een persoonlijke pub quiz met vragen over jullie dan leren werknemers elkaar helemaal goed kennen.

2. Ook voor bedrijf is pub quiz goede vorm van teambuilding

Een pub quiz organiseren is niet alleen prettig om persoonlijker met elkaar om te gaan, maar vormt ook een basis voor een goed bedrijf. Het is net als andere teambuildingactiviteiten een goede manier om een sterke basis als team te vormen. Tijdens zo’n quiz kom je er al gauw achter wie waar kennis van heeft, wie er goed samen kan werken of wie zich opstelt als een soort leider van de groep.

Dat soort kennis (en ervaring) kun je vervolgens toepassen op de werkvloer. Grote kans dat mensen achter kwaliteiten en/of talent komen waarvan ze geen idee hadden dat ze het hebben. Je kunt dus wel zeggen dat een pub quiz ook heel goed is voor de eigen persoonlijke ontwikkeling. Daarbij spelen meerdere teams tegen elkaar tijdens een pub quiz wat zorgt voor de nodige concurrentie en ook dat is weer goed voor het versterken van het team.

3. Pub quizzen kan al voor een heel prettig budget

Waar andere teambuildingactiviteiten vaak hoge prijzen hebben, is een pub quiz geschikt voor ieder budget. Je hoeft geen 50 euro neer te leggen om ergens zo’n quiz te gaan spelen; de quiz zelf is meestal al voor een paar euro tot 10 euro per persoon te boeken. Wat ook goed is om te weten, is dat je zo’n pub quiz niet altijd op een betaalde locatie hoeft te spelen. Sinds de pandemie zijn er ontzettend veel online alternatieven beschikbaar.

Neem bijvoorbeeld een Nieuwjaarsquiz; deze kun je zowel op locatie door heel Nederland doen of op eigen locatie via een online verbinding. Met de Nieuwjaarsquiz blik je samen terug op gebeurtenissen van het afgelopen jaar en kijk je vooruit naar het nieuwe jaar. De ideale quiz om samen met collega’s te spelen! Misschien is de bedrijfskantine wel een goede plek of beschikt een van jullie over een groot huis of een andere plek waar de quiz gespeeld kan worden.

4. Pub quiz kan ook bij slecht weer doorgaan

Tot slot is een pub quiz een hele veilige keuze wat betreft het weer. In Nederland kan het in ieder seizoen flink spoken. Zelfs in de zomer heb je niet de garantie dat het droog is. Met een pub quiz heb je daar gelukkig helemaal geen last van. Het kan regenen, het kan sneeuwen en het kan stormen; maar de quiz kan gewoon doorgaan omdat je lekker binnen zit. Dan is een middagje solex rijden of klimmen in een outdoorpark toch wat minder geschikt wanneer je deze zekerheid wil hebben.

Is het nou juist een keer heel warm of te lekker weer om binnen te zitten? Misschien is dan een outdoor quiz iets voor jullie. Regel een mooie buitengelegenheid (bijvoorbeeld de tuin van het kantoor), huur een beamer en een scherm, zet een paar vuurkorven neer en huur een horecabedrijf in dat de drankjes regelt. Dat is een superleuk alternatief van een pub quiz binnen!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten