Waarom Amsterdam de perfecte stad is voor een zakelijk uitje

Uit onderzoek blijkt dat onze hoofdstad vaak populairder is bij toeristen dan grote steden zoals Berlijn en Barcelona. Dat is niet zo heel vreemd; Amsterdam heeft ontzettend veel te bieden voor een leuk weekendje of zelfs een dagje uit.

Ook toeristen uit eigen land bezoeken de stad maar wat graag. Het is bijvoorbeeld ook de ideale plek om een zakelijk uitje te organiseren, zoals een rondvaart in Amsterdam of een andere activiteit op het water. Waarom Amsterdam de perfecte stad is om met je team naartoe te gaan, lees je in dit artikel.

Amsterdam is goed te bereiken vanuit ieder deel

Teamuitjes zoals weekenden weg of dagjes weg worden vaak in een grotere stad georganiseerd. Met een reden, want daar is vaak veel meer te beleven, te zien en te doen. Een groot voordeel van een zakelijk uitje organiseren in Amsterdam is bijvoorbeeld dat de stad goed te bereiken is vanuit ieder deel van Nederland. Je kunt er zo met de auto naartoe en ook met het openbaar vervoer is er volop verbinding mogelijk. Vanaf verschillende delen in Nederland pak je gewoon de trein naar de hoofdstad en kun je eventueel met de bus nog verder reizen.

Zakelijk weekend organiseren? Geen probleem

Wat hierbij prettig is, is dat je een zakelijk uitje in Amsterdam helemaal zelf in kunt richten zoals je dat zou willen. Sommige bedrijven vinden het leuk om een heel weekend te organiseren voor hun medewerkers. Boek je een beetje op tijd dan zul je zien dat er volop plek is in hotels en andere slaapplekken in de hoofdstad. Onze tip? Ga voor een unieke overnachting op het water, zoals een grote boot of kies voor een bijzonder hotel met themakamers. Er zijn volop slaapmogelijkheden waarbij er voor ieder wat wils te vinden is.

Verschillende soorten activiteiten in Amsterdam

Net als slapen is er voor iedere wens wel een activiteit te vinden in de hoofdstad. Amsterdam staat natuurlijk bekend om de vele rondvaarten en de speciale boten die je kunt huren. Naast een standaard rondvaart met andere toeristen is het aan te raden om een privéboot te boeken, zoals een gezellige borrelboot. Een borrelboot is al vanaf 10 personen te huur en is inclusief nautische bemanning, horecapersoneel, havengelden en gezelligheid. Extra vaaruren, lekkere culinaire snacks en entertainment kun je optioneel bijboeken. Dat is de perfecte manier om de hoofdstad vanaf het water te ontdekken!

Liever meer actie? Ook dat is mogelijk in de hoofdstad

Maar: een weekendje Amsterdam is natuurlijk meer dan alleen varen op een borrelboot of een rondvaart in Amsterdam boeken. De hoofdstad heeft ontzettend veel te bieden, ook op het gebied van activiteiten. Zo is het aan te raden om samen naar een interactief museum te gaan of om samen een workshop te volgen. In Amsterdam kun je onder andere een kaasbelevenis reserveren en is het aan te raden om een workshop cocktails maken te volgen. Het draait tijdens zo’n zakelijk uitje immers vooral om samenzijn en gezelligheid, dus daar horen wel wat (alcoholvrije) cocktails bij! Ook leuk: boek een actief moordspel of los samen een escape room op.

Genoeg eet- en drinkmogelijkheden in Amsterdam

Nog een interessant voordeel van je zakelijke uitje in Amsterdam organiseren, is het feit dat je hier de keuze hebt uit honderden soorten restaurants. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het bestaat. Van Frans eten tot Japans en van een grillroom tot onbeperkt sushi eten; het is allemaal mogelijk. Wanneer je met een grote groep bent, is het aan te raden om tijdig te reserveren omdat het iedere dag druk is in de hoofdstad. Voor groepen zijn regelmatig diverse arrangementen te boeken in Amsterdam; soms zelfs met een activiteit inbegrepen. Kijk daar dus zeker naar in je zoektocht.

Samen meer leren over de stad én over Nederland

Tot slot is Amsterdam dé plek om samen meer te leren over de geschiedenis van Nederland. Er zijn veel musea en exposities te vinden die je samen met je team kunt bezoeken. Wat ook een echte aanrader is, is om een stadswandeling met een gids te boeken die je meer kan vertellen over de geschiedenis van de stad. Zo kom je niet alleen nader tot Nederland, maar ook nader tot elkaar omdat dergelijke activiteiten ontzettend goed voor je teambuilding zijn. Uiteraard is een rondvaart in Amsterdam of een borrelboot huren ook een goede keuze om gezellig samen tijd door te brengen buiten kantoortijden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten