Groeien met je bedrijf doe je met deze vijf tips

Je bedrijf staat er goed op. En dat is al jaren zo. Maar toch knaagt er iets bij je. Je hebt het gevoel dat je blijft hangen op hetzelfde niveau. Niet dat daar iets mis mee is, maar stiekem wil je meer. Je wilt groeien naar een hoger niveau. Alleen hoe doe je dat? Dit artikel gaat je op weg helpen. Een goede spirit is belangrijk, maar alleen dat is niet voldoende. De vijf tips uit dit artikel geven je bedrijf een mooie boost.

Verbeter je organisatie en klantgerichtheid

Dit ziet er waarschijnlijk uit als een enorme open deur. Toch is het verbeteren van je organisatie en klantgerichtheid op het eerste oog een stuk makkelijker dan het in de praktijk is. Voor ondernemers valt het niet mee om goed naar zichzelf en hun bedrijf te blijven kijken. Lean Six Sigma doet wonderen voor jezelf en je organisatie. Het is een methode voor het organiseren van kwaliteits- en efficiëntieverbeteringen. Lean Six Sigma heeft verschillende niveaus. De black belt opleiding is de hoogste graad.

Vind de beste trainingen

Het leuke van ondernemen en werken, en eigenlijk ook van het leven, is dat je steeds weer blijft leren. Dat is niet alleen goed voor je ontwikkeling en zelfvertrouwen, maar ook voor je motivatie. Na een training kom je op en top gemotiveerd terug en kan je niet wachten om de nieuw opgedane kennis in de praktijk te brengen. Zowel voor ervaren managers als voor mensen die net van school komen, zijn er meerdere goede MKPC-opleidingen.

Oefen situaties

Ondernemen is niet makkelijk, zeker niet als je de eindverantwoordelijke bent. Om de beste resultaten te behalen, is het dan ook nodig om te oefenen. Wat dat betreft is ondernemen net topsport. Er zijn talloze mogelijkheden om situaties na te spelen. Je kunt voor conflicten kiezen, of juist voor een situatie waarin iedereen te lief voor elkaar is. Ook omgaan met stress is een goede oefening. Natuurlijk is stress op het moment suprême anders dan wanneer je het naspeelt. Maar tijdens de training kan je wel vaste patronen inbouwen.

Een prettige cultuur

De sleutels naar succes heb je zelf in handen. Een van de belangrijkste factoren is een prettige omgeving voor je personeel. Je medewerkers zorgen immers voor het succes. Aan jou de mooie taak om ervoor te zorgen dat je mensen zich goed voelen. Als iedereen zich kan en durft te uiten, is de sfeer automatisch goed. Je krijgt een team dat voor elkaar door het vuur wil gaan, met uitstekende prestaties tot gevolg.

Blijf investeren

Ook in periodes waarin het wat minder lekker gaat, is het goed om te blijven investeren. Dat is niet makkelijk, omdat het altijd een risico is. Onthoud dat het zonder investeringen erg lastig is om te groeien. En onthoud dan ook meteen dat het zelfs zo is dat tijden van crisis zeer geschikt zijn voor investeringen. Natuurlijk moet je wel je gezond verstand gebruiken en goed nadenken over je investeringen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten