Flexibel werken lastig binnen jouw organisatie? Dit zijn de opties

Flexibel zijn is enorm belangrijk, als er iets duidelijk is geworden in de afgelopen twee jaar is dat het wel. Toch is flexibel zijn makkelijker gezegd dan gedaan. Waar moet je op letten om flexibel te zijn? In deze blog word je daarmee geholpen. Na het lezen van deze blog kun je makkelijk inspelen op veranderingen en weet wat je te doen staat in elke situatie. 

Communicatie

Toen het COVID-19 virus toesloeg, kochten de meeste organisaties in paniek technologieën voor werken op afstand, waaronder afzonderlijke apps voor messaging, videobellen en telefoneren de norm werden. Het probleem is dat het voortdurend schakelen tussen meerdere apps de werknemers afleidt en frustreert. Het is zelfs zo dat ongeveer 70% van de werknemers al één uur per dag besteedt aan het overschakelen tussen applicaties. Om een maximale productiviteit van flexibel werken te garanderen, moet je communicatietechnologie de kloof tussen kantoor en thuis overbruggen. Je moet er voor zorgen dat je medewerkers gemakkelijk alles op één plek kunnen doen, van documenten delen tot aan videobellen. Hierdoor kunnen werknemers moeiteloos overschakelen van de ene communicatiemodus naar de andere.

Flexibiliteit op elke laag

Succes begint aan de top. Als je organisatie de flexibiliteit van haar personeel wil maximaliseren, moet je je managers opleiden om zich aan de veranderingen aan te passen. Een goede manager van een remote team moet een aantal kwaliteiten vertonen. Hij of zij moet vertrouwen hebben in werknemers; managers moeten begrijpen dat hun werknemers thuis weliswaar vatbaarder zijn voor afleiding, maar dat ze hun taken toch zullen volbrengen. Door de teugels losser te laten, krijgen werknemers meer vrijheid. Daarnaast zal een manager goede communicatie moeten beheersen. Managers moeten frequent communiceren met hun werknemers over veranderende situaties en verwachtingen.

Begrijpen wat werknemers buiten het werk doen zal je ook helpen een meer meelevende leider te zijn en daardoor beter kunnen inspelen op veranderingen.

Ook is een positieve houding enorm belangrijk. Geef het goede voorbeeld aan je werknemers door een positieve werkomgeving te creëren. Focus op positieve bevestiging in plaats van negatieve bekrachtiging. Positiviteit zorgt ervoor dat mensen meer toelaten, accepteren en over het algemeen beter presteren. Dit resulteert dus ook automatisch in het flexibeler zijn.

Flexibele omgeving

Daarnaast is het simpelweg van belang om een flexibele werkomgeving te creëren. Dit kun je doen door een kantoor huren Amsterdam, of een kantoor huren in Den Haag. Dit zijn redelijk toegankelijke plekken voor iedereen en als je een flexibel contract afsluit is dit ook voor jou voordelig. Je medewerkers hebben dat altijd in ieder geval de optie om op kantoor te werken.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten