Tips om efficiënter te werken

Door efficiënter te werken als bedrijf kan jij jouw winst laten groeien. Het scheelt je veel tijd dat je in het groeien van je bedrijf kunt steken. Hoe doe jij dat dan? Dat lees jij hier.

ERP systeem

Het erp crm is de relatiebeheer software van het ERP Systeem. Met het volledige ERP pakket verhoog jij de efficiëntie van jouw bedrijf doordat ERP jij helpt om beter overzicht te krijgen in je verkoop, financiën en logistiek. In het ERP pakket zit naast CRM ook artikelbeheer (pim), voorraad beheer, ritplanning, projectbeheer (ITS) en een kassasysteem (POS). CRM (relatiebeheer software) maakt het managen van prospects, partners, leads en verkooptrajecten een stuk makkelijker. Je kunt in het systeem belangrijke bedrijfsinformatie en gegevens van contactpersonen beheren. Daarnaast kan je e-mails en documenten koppelen, acties uitzetten, offertes toevoegen en afspraken vastleggen in het systeem. Hierdoor heb je een goed overzicht over je agenda en voorkom je gemiste afspraken en miscommunicatie. Het systeem is geschikt voor B2B en B2C klanten. Ook openstaande orders, offertes, facturen, contracten, retouren en andere communicatie staat gekoppeld in het systeem.

B2B webshop

Een groot voordeel van erp crm is dat je het kunt integreren met de webshop b2b. Deze webshop is speciaal aangepast op b2b klanten. De webshop wijkt af van de vormgeving van een webshop voor b2c klanten, omdat het speciale functies heeft. Zo kan je de prijzen van je artikelen aanpassen per klant. Een vaste klant kan je andere prijzen laten zien. Deze aangepaste prijzen kunnen de klanten dan zien nadat ze hebben ingelogd. Zo zien nieuwe klanten deze prijzen niet. Ook kan je staffelkortingen toepassen met een b2b webshop. Daarnaast kan je overbodige delen uit je assortiment verbergen per klant. Bovendien kan je in de b2b webshop gedetailleerde artikelinformatie weergeven. Dit scheelt je veel vragen via de klantenservice. Je kunt nog efficiënter werken door gebruik te maken van het order management system. Hierdoor kunnen de offertes aangemaakt via je b2b webshop geautomatiseerd worden omgezet naar een order en factuur. Met de webshop b2b kunnen er Heb je (ook) b2c klanten? Dan kan je kiezen voor een speciale webshop b2c.

Naast het gebruik van erp crm en een b2b webshop is het ook belangrijk om te onderzoeken of de manier hoe jullie andere werkzaamheden uitvoeren nog wel efficiënt is. De wereld veranderd constant en er komen steeds meer technologische mogelijkheden. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde werkzaamheid binnen een jaar al efficiënter kan worden uitgevoerd door bijvoorbeeld de werkzaamheden geautomatiseerd te laten uitvoeren. Evalueer daarom regelmatig hoe jullie bedrijf het meest efficiënt kan werken. Werk slimmer niet harder!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten