De juiste belichting voor uw onderneming… natuurlijk met het lichtplan van Kelpa

WERKENDAM – Bij de bouw van een nieuw bedrijfsgebouw wordt aan alles gedacht: de indeling, toegankelijkheid, en natuurlijk ook de juiste belichting. In dit proces komt Kelpa als groothandel al snel in beeld. Met meer dan 35 jaar ervaring zijn ze gespecialiseerd in advisering en levering van armaturen en verlichtingsbenodigdheden.

door: Han Verbeem

Een goede belichting is een must voor elk bedrijf. Het beïnvloedt niet alleen de verkoop in winkels, waar producten moeten opvallen, maar het draagt ook bij aan een goede werkomgeving in de industrie. Kelpa adviseert ook over stroomverbruik, waarbij de overstap van ouderwetse TL-balken naar ledverlichting zich snel terugverdient. Kelpa, gevestigd in Werkendam, bedient niet alleen de lokale markt maar ook de gehele Benelux en een deel van de Duitse grens. “Wij bieden lichtadviezen die we uitwerken, specifiek gericht op bedrijfspanden”, zegt directeur-eigenaar Vincent Kemper. “Zo kunnen we berekenen hoeveel lumen nodig is.

Projectmatig

De aanpak is voornamelijk projectgericht. “Als groothandel leveren wij met name aan installateurs en niet direct aan eindgebruikers.” Installateurs, soms in samenwerking met een architect, plaatsen de verlichting. “Hierbij spelen de wensen van de klant een cruciale rol, maar ook de functionaliteit van het pand, de benodigde lichtkleur, en externe factoren zoals daglicht via ramen en koepels.”

Lichtplan

De basis van een goede belichting is het lichtplan. Dit komt tot stand door alle details te overwegen. Door te overleggen met de eindgebruiker streeft Kelpa ernaar om, indien gewenst, niet alleen functioneel maar ook esthetisch mooie oplossingen te bieden. De focus ligt echter primair op de berekening: hoe verkrijg je het juiste licht vanuit een nauwkeurige berekening?

Kleurechtheid

Of het nu gaat om representatieve en esthetische armaturen in een kantoor of functionele verlichting in een bedrijfshal, Kelpa begrijpt dat elke belichting uniek is. Kleurechtheid is bijvoorbeeld essentieel in een spuiterij, waar het rood dat je ziet ook echt rood moet zijn. De tijdsduur voor het opstellen van het lichtplan varieert per situatie. “Voor een loods kan een ruwe opzet binnen een half uur gemaakt worden, terwijl het voor een kantoor met meerdere verdiepingen een dag in beslag kan nemen.”

Renovatie en vervanging

Kelpa is niet alleen de partner voor lichtconcepten bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie en vervanging van bestaande, verouderde lichtvoorzieningen. Het is altijd de moeite waard om de belichting van uw bedrijf onder de loep te nemen, want het kan altijd beter. Kelpa legt graag uit waarom.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Kelpa
Kelpahttps://www.kelpa.shop/index.php?route=common/home
Al dertig jaar is Kelpa BV hét aangewezen adres voor zakelijke verlichting. De onderneming uit Werkendam levert een compleet assortiment voor het zakelijke segment - van kantoren, bedrijfshallen, productiefaciliteiten tot scholen en ziekenhuizen.

Meer berichten