BouwSchool Breda toont LEF met softskills: ‘Medewerkers laten groeien door een bredere focus’

BREDA – LEF (Leren En Focus) is bedoeld voor mensen die al werkzaam zijn in de bouw en zich graag verder willen ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Fleur de Bruijn is adviseur Training & Coaching bij BouwSchool Breda. “Bij de bedrijven in de regio ga ik langs voor vragen over trainingen en cursussen”, zegt ze. “Van vaktechnisch tot administratief, we faciliteren ook functiegerichte cursussen. We zeggen nooit nee, maar kijken altijd of we iets kunnen betekenen.”

LEF (Leren En Focus) een uniek nieuw programma, dat staat voor een persoonlijk ontwikkelingstraject voor bouwprofessionals vanaf 5 jaar werkervaring. Het stimuleert niet alleen de professionals in de ontwikkeling, maar het maakt ook de organisatie sterker. “En daar ligt precies onze focus: de professional en de organisatie sterker maken”, zegt ze. “We luisteren naar de behoeftes vanuit het bedrijfsleven en vervolgens hebben we bij BouwSchool Breda vanuit een groepje dit traject opgezet.

Ontdekken

Waarom dit tweejarige traject, dat eind oktober van start gaat? Fleur de Bruijn legt uit: “Iemand kan heel goed zijn in een functie maar tegelijkertijd ook de verbreding of verdieping zoeken.” Dat kan zowel voor bedrijven als de deelnemers spannend zijn. “Het gaat om het ontdekken, waar de drijfveren van de deelnemers liggen om een verdieping te maken binnen het functioneren. En de kennis te verbreden door eens over de bedrijfsgrenzen heen te kijken.”

Leren En Focus

Met LEF leert de deelnemer de eigen kansen en mogelijkheden te ontdekken en tegelijkertijd de focus op de toekomst te leggen. De Bruijn noemt een voorbeeld: “Een calculator doet prima zijn of haar werk, maar misschien kan er nog meer ontplooid worden vanuit bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling.

Bijeenkomsten

Het tweejarige programma omvat zes interactieve bijeenkomsten per jaar, die telkens in de middag en avonduren plaatsvinden. Middels kennisdeling worden  thema’s binnen dit traject gekoppeld aan de behoeften vanuit de bedrijven en de deelnemers.

UTA-beroepen

De trainingen zijn gericht op de UTA-beroepen (uitvoerend, technisch en administratief), zoals die van constructeur, tekenaar, calculator en uitvoerder. Een speciale coach richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. “Deze kijkt ook verder in één-op-één gesprekken met deelnemers en weet samen met hen de leerdoelen te formuleren.” Zoals: wat is je ontwikkelingsstijl en wat zijn de ambities?

Toegevoegde waarde

Fleur werkt al 2,5 jaar bij BouwSchool Breda en merkt dat bedrijven in de bouwsector niet altijd stilstaan bij de ontwikkeling van soft skills. “Sommige bedrijven denken: het gaat nu allemaal prima zo, maar waarom zouden we ineens anders werken?” Maar inmiddels zijn steeds meer managers en ondernemers zich bewust van de toegevoegde waarde: “Door je medewerkers in hun kracht te zetten, versterk je ook de organisatie als geheel.”

  • Ben jij of heeft u een LEF deelnemer in gedachte en wilt u verder praten over de inhoud en mogelijkheden? Neem contact op met onze adviseur van BouwSchool Breda Training & Coaching.
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten