Lenze verbindt machine en IT omgeving en leidt engineers op voor de toekomst

Kloof dichten

Al jaren vecht de industrie voor nieuw talent welke steeds schaarser wordt. De aanwas aan engineers van MBO, HBO en universitair onderwijs kan een volatiele industrie met alle snelle ontwikkelingen dan ook nog nauwelijks bijbenen. Hierom hebben onderwijs en industrie de maatschappelijke taak technische beroepen op een zo hoog mogelijk kennisniveau te behouden.

Lenze heeft voor aanstormend talent, maar zeker voor alumni en professionals binnen engineering een scala aan on-site, online en klassikale opleidingen en workshops beschikbaar.

Experience Centre Automation & Robotics

In een speciaal gebouwd experience centre voor industriele automatisering en robotisering zijn er op OT (operational technology) en IT-gebied veel raakvlakken ook als workshops aan te bieden.

Denk hierbij aan aandrijftechnologie en Motion Control opleidingen, maar ook op gebied van digitale services en businessmodellen. De wereld van hard- en software in de machine komt steeds dichterbij de IT-omgeving.  Gebruikers zoeken naar andere wijzen van verdienmodellen en willen hierom veel pro-actiever aan data uit deze equipment komen. Kortom, het speelveld machine (veiligheid), (cyber) safety én smart data speelt dagelijks in de praktijk een steeds grotere rol binnen alle machinebouw segmenten.

Bouw, industrie en digitalisering

Als we goed om ons heen kijken in de regio, zien we veel geautomatiseerde warehouses en andere machineparken gebouwd of gemoderniseerd worden. Zeker het laatste decennium zijn consumenten massaal online gaan bestellen en wensen we een snelle, probleemloze en duurzame levering. Deze verwachtingen kunnen enkel worden gerealiseerd met de juiste automatisering en digitalisering van de aanwezige machines en applicaties waarbij smart data de belangrijkste differentiator is.

Opleiden start nu

Vanuit een outside-inside benadering neemt Lenze de machinebouwer en -gebruiker graag mee in de uitdagingen van vandaag zoals verduurzaming, tekorten aan resources, veranderingen in de supply chain en natuurlijk de explosieve groei aan digitale services en nieuwe businessmodellen.

Worstelt u met één of meerdere van deze vraagstukken als machinebouwer, neem dan eens contact op voor een workshop op maat met uw engineering- of managementteam.

U kunt hiervoor terecht op training.nl@lenze.com of u belt naar 073-6456500
Voor online trainingen verwijzen we u graag naar de website

Lenze aanbod trainingen

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten