Is horecawerk misschien het soort werk voor jou?

Ben je aan het kijken naar vacatures in de horeca, maar twijfel je of horecawerk voor jou is weggelegd? Overweeg je om in het diepe van de levendige en dynamische horeca te springen, maar ben je nog onzeker of je het wel aankan of leuk vindt? Kijk dan niet verder, want in dit artikel vind je het antwoord.

In dit artikel kijken wij of een baan in de horeca iets is voor jou. We vinden het allemaal wel leuk om een drankje te doen op een terrasje onder het genot van een lekker hapje. Denk jij dat je hebt wat er nodig is om in de horeca aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder!

Drie voordelen van werken in de horeca

  1. Een horeca bijbaan kan echt super leuk zijn, omdat een van de meer actieve vormen van werken is. Je staat constant in contact met mensen en gaat de hele tijd over en weer met anderen. Dan niet met de klanten en hun vele behoeftes, dan wel met je eigen team.
  2. Als je in de horeca werkt, dan heb je een grote kans dat je fooi verdient. In de horeca is het gebruikelijk dat obers fooi krijgen van sommige klanten, en deze fooi wordt in veel horeca tenten onder het gehele team verdeeld. Hoeveel fooi je verdiend, is uiteraard afhankelijk van de soort horeca, en de plaats zelf.
  3. Horecawerk is snel werk en is constant in beweging. Er zijn veel mensen nodig en de tijden fluctueren veel. Werknemers in de horeca hebben veel de mogelijkheid om hun werkuren aan te passen rondom hun persoonlijke schema.

Waar moet je rekening mee houden als je gaat werken in de horeca?

Omdat horecawerk snel werk is, is het natuurlijk ook zwaar werk. Je kan voor langere tijd op je benen staan en veel bewegen tijdens werktijden. Dit aspect moet wel voor jou zijn weggelegd en is handig om rekening mee te houden. Ook staat de horeca bekend om zijn onregelmatige werktijden. Hierdoor kan het voorkomen dat je als werknemer op irreguliere werktijden aan de slag moet zoals in de avond en tijdens etenstijd.

Werken in de horeca is iets unieks en kan erg leuke ervaringen met zich meebrengen. Lijkt het jou heerlijk om te werken in een omgeving die constant verandert en waar je constant in beweging bent? Neem dan snel online een kijkje voor de mogelijkheden.

 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten