Bedrijfspand isoleren: waar moet je aan denken? 

Als ondernemer heb je de verantwoordelijkheid om te verduurzamen. Bedrijven – groot en klein – leveren immers hun eigen aandeel in het milieuprobleem. Als elk bedrijf zijn verantwoordelijkheid neemt, zou Nederland er over enkele jaren toch al een heel stuk beter voor staan. Denk niet dat jouw bedrijf te klein is of je bijdrage te weinig oplevert, want alle kleine beetjes helpen. Bovendien heeft het ook andere voordelen om te verduurzamen. Zo draagt dit bij aan het verlagen van de vaste lasten. Hetgeen waar je als ondernemer waarschijnlijk ook heel blij van kan worden. 

Maar hoe gaat de isolatie van een bedrijfspand dan precies in zijn werk? Waar moet je aan denken? Wat zijn de mogelijkheden? In dit artikel lees je alles wat je moet weten. 

Kiezen voor nieuwe beglazing 

Is jouw bedrijf gevestigd in een zeer oud pand? Dan is de kans groot dat er nog enkelglas aanwezig is. Enkelglas heeft grote gevolgen voor het energielabel van een pand. De meeste warmte verdwijnt immers door de ruiten. Als deze onvoldoende of vrijwel niet geïsoleerd zijn, dan zorgt dit er ook voor dat het huis geen warmte vast kan houden en je als het ware stookt voor de buitenlucht. Zonde! Dit levert immers ook zeer hoge energiekosten op om het binnenklimaat op kantoor zo aangenaam mogelijk te houden. 

Door te kiezen voor nieuwe beglazing, zorg je ervoor dat het binnenklimaat enorm zal verbeteren. Daarnaast levert het op de lange termijn ook een fikse besparing op door de lagere energiekosten. 

Is het in jouw pand niet mogelijk om te kiezen voor HR++ glas? Bijvoorbeeld omdat het een monumentaal gebouw is en de ramen niet dusdanig mogen worden vernieuwd? Maar wil je toch extra isoleren? Dan zou je ook nog voorzetramen kunnen overwegen. Deze worden – zoals de naam al doet vermoeden – voor het bestaande raam bevestigd, waardoor er een extra isolatielaag ontstaat. 

Bekijk het pand kritisch 

Op het gebied van afwerking laat men vaak steken vallen in het bedrijfsleven. Een bedrijfspand moet vooral praktisch zijn en is ook vaak op die manier gebouwd. Daarnaast zien we ook dat niet elke ondernemer er evenveel aandacht aan schenkt om het pand verder te verbeteren. Hierdoor kunnen er jaren voorbijgaan, waarbij er nauwelijks iets aan het pand wordt gedaan. Zo kunnen er bijvoorbeeld ongelooflijk veel kieren en naden aanwezig zijn, die nooit gedicht of hersteld worden. 

Daarom is het belangrijk om eerst eens een kritisch rondje door het pand te lopen. Eventueel samen met een professional. Kijk eens wat er schort aan het pand en wat je zelf zou kunnen veranderen. Bijkomend voordeel is dat het dichten van naden en kieren helemaal niet veel geld hoeft te kosten, maar wel een groot voordeel oplevert op het gebied van isolatie. 

Laat een professional meekijken 

Op het gebied van isolatie is er veel mogelijk. Het is voor een leek vaak onmogelijk om te zien wat er schort en wat er mogelijk is. Daarom is het slim om een professional mee te laten kijken. Die ziet vaak binnen enkele minuten al wat er nodig is en kan tevens een plan maken om het op te lossen en al een schatting van de kosten maken. Zo weet je precies waar je aan toe bent en ben je er ook zeker van dat dit effect zal hebben. 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten