BUUR ontzorgt, als fulfilment partner bij verkoop thuiswerkplek

Dealers laten doen waar ze goed in zijn: kantoormeubilair met enthousiasme onder de aandacht brengen. Dat is de missie van BUUR, producent van duurzame meubels. Met de lancering van BUUR Thuis maakt het bedrijf het eenvoudiger voor zijn dealers om comfortabele thuiswerkplekken te verkopen.

BUUR voorzag groeiende interesse in kantoormeubilair vanuit online verkoopkanalen. In de zomer van 2023 lieten zij in Breda een hal bijbouwen geschikt voor de voorraadhoudende artikelen. Dit magazijn is van toegevoegde waarde voor dealers zonder eigen opslagmogelijkheden. Met de extra vierkante meters kon ook de productie van BUUR worden opgeschaald. Als onderdeel van de Fair Furniture Group beschikt het bedrijf over fabrieken in Emmen, Hoogeveen, Wijchen en Breda. Daarmee is sprake van een productie van uitsluitend Nederlandse makelij.

Kernassortiment BUUR Thuis

Tijdens de coronapandemie zag BUUR (destijds Nice Price Office) de vraag naar kantoormeubilair voor de thuiswerkplek toenemen. Het bracht BUUR op het idee van BUUR Thuis. Zo kwam BUUR als eerste in Nederland met een zelf geproduceerde zit-sta werkplek die niet in de weg staat bij mensen thuis: de HomeFit. In een handomdraai verandert een kast dat het formaat heeft van een schoenenkast, in een volwaardige zit- of sta- werkplek. In het kernassortiment van BUUR Thuis bevinden zich naast deze zit-sta werkplek ook een zit-sta bureautafel, een zit-sta kruk en meerdere bureaustoelen.

Dealer kan zich richten op de verkoop

Rob van Domselaar, projectmanager e-commerce: “BUUR Thuis is de link die nog ontbrak tussen webshops en het leveren van in Nederland geproduceerde meubels.” Op het moment dat een webshop bestelling geplaatst wordt bij de dealer, verzorgt BUUR de volledige orderafhandeling voor het betreffende kantoor, of bij de thuiswerker.

Het complete assortiment van BUUR is binnen tien werkdagen leverbaar. Het BUUR Thuis kernassortiment is, dankzij de samenwerking met een logistieke partner, binnen drie werkdagen op ieder gewenst adres in Nederland bezorgd. Alle producten zijn volledig afgemonteerd en direct klaar voor gebruik, op één product na. De zit-sta bureautafel zet de eindgebruiker snel en eenvoudig in elkaar door het vastdraaien van de poten aan het blad met twee aantrekbeugels. Deze 1-minuut montage wordt uitgelegd in een meegeleverde handleiding en montagevideo. Tussenkomst van een dealer voor de logistieke afhandeling is er niet. van Domselaar: “Op deze manier ontzorgen wij ze volledig en kunnen zij zich richten op hetgeen waar ze goed in zijn; de verkoop van mooi meubilair.”

Duurzaam en circulair

Waar tegenwoordig veel bedrijven inspelen op de vraag naar een duurzame en circulaire productie, speelde dit onderwerp bij de Fair Furniture Group al lange tijd. Na het zagen bleef bijvoorbeeld houtafval op de grond achter, waarna medewerkers niet voor de afvalbak kozen maar voor hergebruik van materialen in het maken van nieuwe meubels. Daarop werden onder meer treinbanken van houten plaatmateriaal gemaakt en ontstonden frames van restmateriaal. “Die trend hebben we doorgezet doordat we zo efficiënt produceren dat veel van onze producten zijn ontstaan uit restmateriaal.”

Kijkje nemen

Voor wie nieuwsgierig is geworden naar de aanpak, zijn de fabrieken van de Fair Furniture Group open voor bezoek. “Datgene wat we roepen, maken we ook waar.” Zo ontvangt de fabriek in Hoogeveen regelmatig bezoek van grotere bedrijven en bij de fabriek in Breda is een volledige BUUR showroom te bezoeken. “Onze deuren staan open voor iedereen die wil zien hoe de meubels werken én gemaakt worden. Kom gerust kijken!”

Auteur: Carline Klijn – van Best

GERELATEERD

Artikel gaat over

BUUR meubelen
BUUR meubelenhttps://buurmeubelen.nl/
Binnen 10 werkdagen je kantoor volledig ingericht met duurzame kantoormeubelen. BUUR produceert kantoormeubelen lokaal in Nederland. Immers is een goede buur beter dan een verre fabrikant, en een goede buur is wat wij voor onze partners en eindgebruikers willen zijn.

Meer berichten