Wijzig je omslagfoto
Vooruitzenden
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Vooruitzenden
Bedrijven

Vooruitzenden: aandacht voor vergeten arbeidskracht

 

Een uitzendorganisatie komt soms onverwacht tot stand. Dat was zeker het geval bij Vooruitzenden.nl, het bedrijf van Carlos Willems. Het gevoel dat hij een relatie snel een paar medewerkers kon leveren, betekende de basis voor zijn eerste uitzendactiviteiten. Die leidden, na een periode van bezinning, uiteindelijk tot Vooruitzenden.nl: met inmiddels 5 locaties en heel wat succesvolle matches tussen bedrijven en praktisch geschoolde krachten.

 

Carlos Willems is zo’n ondernemer die niet snel uitdagingen uit de weg gaat. Toen hij in 2015 dan ook hoorde dat een zakenrelatie dringend op zoek was naar nieuwe medewerkers, zei hij vol vertrouwen: ‘Dat regel ik voor je’. En … dat lukt hem ook, snel. Dat betekende de start van RSG Workpeople. Dat terwijl Willems daarvoor een evenementenbureau had. Zijn eerste medewerker was een elektromonteur, die wel met hem mee wilde. Carlos ging zich al snel bezinnen op de manier waarop hij de uitzendwereld wilde veroveren. ‘Het moest anders’, zo concludeerde hij. Hij ging zijn bedrijf dan ook opnieuw uitvinden, met een nieuwe naam en een geheel nieuwe uitstraling. Zo zag op 1 januari 2017 Vooruitzenden.nl het levenslicht.

 

Vijf locaties

Dat bleek een schot in de roos. De formule bleek onderscheidend ten opzichte van de markt en zo liep de omzet snel op. Vooruitzenden.nl begon met een fysieke vestiging in Tilburg en heeft ondertussen vijf locaties: ook in Helmond, Almere, Almelo en Maastricht. De organisatie werkt heel universeel, maar focust zich met name op laaggeschoold, praktisch opgeleid personeel. “Mensen die willen werken, met hun handen”, verduidelijkt Willems. De locaties en de online activiteiten versterken elkaar. De zichtlocatie in Tilburg aan de Ringbaan-Noord valt op. Vooruitzenden werkt met een team van inmiddels 16 intercedenten plus een aantal zzp’ers. Zo komt men uit op een team van zo’n 25 personen. Dat team heeft service hoog in het vaandel staan. “Wij willen een klankbord zijn voor zowel medewerkers als klanten.”

 

Ondernemen

Vijf jaar na de start ziet Carlos Willems dat Vooruitzenden.nl daadwerkelijk de toegevoegde waarde biedt, die hij voor ogen heeft. “Er zijn mensen die al vanaf de oprichting voor ons werken”, klinkt het trots. “Wij kijken veel verder dan het CV van een kandidaat, vinden het veel belangrijker wat hij of zij daadwerkelijk kan. Wij helpen onze mensen vooruit. Dat willen we ook.” Daarmee is een goede basis gelegd voor de toekomst, maar ambities zijn er altijd: “Wij moeten er over 5 jaar nog beter voorstaan dan nu al het geval is.” Daarbij gaat kwaliteit nadrukkelijk boven kwantiteit. Verwacht dus niet zo snel een Vooruitzenden in elke grote stad. Willems: “Ik wil iets betekenen voor deze groep uitzendkrachten, die is vergeten door andere organisaties. Wij worden gezien als specialist in laaggeschoold werk. We krijgen nu vacatures van grote bedrijven, waar ik drie jaar geleden nog niet van had durven dromen. Dat is zo gegroeid. Wij staan voor onze mensen. Die houden we aan het werk!”