Wijzig je omslagfoto
VDL Klima
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

VDL Klima
Bedrijven
Bedrijfsafbeelding 1

VDL Klima, óók een warme werkgever

 

Eén blik op de website zegt eigenlijk genoeg: het VDL-logo groot bovenin én de mogelijkheid om de tekst zowel in het Nederlands als in het Engels te lezen. Dit moet wel een bedrijf met internationale activiteiten zijn, wat heet: wereldwijd. VDL Klima geldt als dé specialist in industriële warmtewisselaars. Met vestigingen in Eindhoven en Hamont-Achel, veel vrijheid en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, is het bovendien een warme werkgever.

 

Zoals de naam al wel duidelijk maakt: VDL Klima is een onderdeel van de Eindhovense VDL Groep. De historie van dit specifieke onderdeel voert terug tot 1908 (!) en begint met het maken van luchtverhitters voor de textielindustrie en utiliteitsmarkt. Door de decennia heen is het accent meer verschoven naar industriële warmtewisselaars, werd er vanuit Eindhoven ook een locatie in België betrokken en kwam het zwaartepunt steeds internationaler te liggen. Directeur Wim Jenniskens heeft op beide locaties in totaal 150 medewerkers rondlopen.

 

Slim, veilig en duurzaam

VDL Klima is actief in onder andere de segmenten scheepvaart, olie & gas, energieopwekking, semiconductor, agrarisch en voedingsmiddelen. De kracht schuilt hem in het op basis van specificaties oplossingen verzinnen van warmte- en koude gerelateerde problemen bij de klant. Denk aan het slim, veilig en duurzaam afvoeren van verlieswarmte of excessieve warmte. Los van die warmte wordt er ook voor koeltechnische problemen maatwerk geleverd, in vormen als condenseren, verdampen en vriezen. Met het motto ‘Kracht door samenwerking’ straalt VDL Klima uit, dat er achter deze sterke speler een nóg grotere organisatie staat. Dat maakt het ook voor de internationale klanten prettig en vertrouwd werken, met altijd korte lijnen.

 

Innovatief en kostenbewust

Duurzaamheid speelt bij VDL Klima zowel een rol in het omgaan met warmte en koude als in het aangaan van zakelijke relaties. Zo wordt sterk ingezet op co-ownership met de klant en werken veel medewerkers al langdurig bij het bedrijf. Daardoor blijft het kennisniveau in huis onverminderd hoog, dit uiteraard in combinatie met state of the art machines. De eigen R & D-afdeling slaagt er telkens weer in nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen. Die staan garant voor slimmere oplossingen: duurzaam, hoog-efficiënt, betrouwbaar maar zeker ook kostenbewust. Dat alles maakt van VDL Klima ook economisch een interessante partner.

 

Binnen VDL Klima werken de vestigingen in Eindhoven en Hamont-Achel nauw samen. Met slechts een half uurtje reisafstand worden lassers bijvoorbeeld op beide locaties ingezet. Vanuit  Hamont-Achel komen producten bovendien ook naar de fabriek in Eindhoven. Daarnaast wordt er continu aan de eigen organisatie gesleuteld, zodat deze slagvaardig en bij de tijd blijft. Dat gebeurt onder meer door het bieden van veel vrijheid en ondernemerschap in de organisatie. Daardoor kunnen salesmensen, engineers en ontwikkelaars zich ook blijven ontwikkelen. Goede nieuwe krachten zijn en blijven altijd