Wijzig je omslagfoto
UniPartners
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

UniPartners
Bedrijven
De Lampendriessen 31, 5612 AH Eindhoven, Nederland
Bedrijfsafbeelding 1

UniPartners - Studenten lossen uitdagingen bedrijven op

‘De brug tussen student en organisatie’.  Die symboliek op de website verwoordt eigenlijk naadloos waar UniPartners voor staat. Het adviesbureau zet universitaire studenten met hun kennis en betrokkenheid in voor het oplossen van uitdagingen bij bedrijven. Dat gebeurt in projectvorm, met een frisse blik en als goed betaalde bijbaan. “Dit is veel méér dan een stage. Wij leveren maatwerk, waarbij het mes aan twee kanten snijdt.”

UniPartners is qua naam een vlag die de lading helemaal dekt. Universitaire studenten die als partner van bedrijven en organisaties fungeren. Het adviesbureau is al sinds 1987 actief en telt, door heel Nederland, inmiddels 12 vestigingen. Elke vestiging wordt gerund door een studentenbestuur, dat op vrijwillige basis actief is en na een jaar weer vervangen wordt. De vestiging Eindhoven huist op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven, midden in het hart van de regio Brainport. Daar weet het jonge en dynamische team jaarlijks zo’n 50 verschillende projecten te draaien. Die projecten ontstaan vaak vanuit  een behoefte aan vernieuwing ofwel een gebrek aan expertise of tijd voor bepaalde zaken. De studenten van UniPartners bieden een frisse blik en doen dat bovendien prijstechnisch interessant.

Betaalde bijbaan
De studenten die door UniPartners worden ingezet voor de projecten bij organisaties en bedrijven zijn veelal minimaal derdejaars. Er is een database met zo’n 1.500 studenten, die van elk nieuw geworven project op de hoogte worden gebracht. Dat zijn studenten die hun theoretische kennis ook in de praktijk toe weten te passen. Ze worden ingezet in functies als consultant, van junior tot senior. UniPartners is een non-profit organisatie, maar voor de studenten betekent dit wél een goed betaalde bijbaan. Uitdagingen die bij organisaties leven worden in samenspraak met de project manager  omgevormd tot een academisch project met kop én staart. Daarvoor wordt dan maatwerk geleverd, waarbij de student of studenten gemiddeld 8 uur per week écht in het bedrijf werkzaam zijn.

Projecten
Projecten hoeven niet aan het begin van een studiejaar te gaan lopen. Er wordt bij voorkeur met doorlopende projecten gewerkt, ook in de zomermaanden. Wanneer een project erom vraagt is het mogelijk om meerdere studenten tegelijk in te zetten. Gemiddeld wordt er 3 tot 6 maanden aan een project gewerkt. Wanneer de vraag vanuit de organisatie duidelijk is, kan er intern op het project worden gesolliciteerd. Daarbij wordt er naar gestreefd om voor elk project minimaal 3 sollicitanten te vinden, waaruit dan de meest geschikte kandidaat wordt gekozen en aan het bedrijf gepresenteerd. Door deze manier van werken snijdt het mes constant aan twee kanten. De studenten krijgen een ideale kans om extra ervaring op te doen, bedrijven ontdekken wat er voor potentieel in hun werkgebied rondloopt. Het is nadrukkelijk niét de bedoeling dat de studenten van UniPartners nog tijdens hun studie door bedrijven worden benaderd.

UniPartners is als adviesbureau met een keur aan studenten met up-to-date kennis een partij geworden om rekening mee te houden. Met het brede palet aan al gerealiseerde projecten wordt telkens een uitermate professionele en geslaagde indruk achtergelaten.

Een groter compliment dan bedrijven die terugkomen met een volgend project is er dan ook bijna niet te maken.