Wijzig je omslagfoto
STRAALBEDRIJF H & P
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

STRAALBEDRIJF H & P
Bedrijven

Straalbedrijf H & P laat uw producten “stralen”

Aan de banden van de heftrucks die door de cabines van Straalbedrijf H & P rijden, is geen restje staal te bespeuren. Op het terrein in Valkenswaard worden enkel RVS en Non-Ferro producten bewerkt. Eigenaar Mari van den Heuvel: “Al lang voordat ik H & P in 2016 overnam, wist ik dat ik niet met RVS en staalproducten door elkaar wilde werken.” 

Voor Van den Heuvel en zijn medewerkers heeft hygiëne een hoge prioriteit. “We werken met    high- end producten waarbij van imperfectie geen sprake mag zijn.” Na het samenstellen van een RVS-product zijn lasverkleuringen te zien en is sprake van verontreiniging. “Dat heeft te maken met de werkzaamheden die er op verricht zijn. De klant wil dat een product er uniform en schoon uitziet. Door middel van glasparelstralen krijgen de lassen en het RVS hetzelfde uiterlijk.” 

Dezelfde naam  

Als technisch adviseur deed hij een groot aantal contacten op in de oppervlaktebehandelingsindustrie. Op 1 januari 2016 kon hij H & P overnemen. Die letters zijn een verwijzing naar de voormalig eigenaar en diens vrouw. Van de naam van een succesformule kun je volgens Van den Heuvel het beste afblijven. Toch bestaat toeval echt: De ‘H’ verwijst nu naar zijn eigen achternaam: “Heuvel & Partner.” 

Samen met drie productiemedewerkers en zijn vrouw runt hij het straalbedrijf, waar al in het eerste jaar na zijn aantreden een tweede glasparelcabine werd gerealiseerd. Zo kan het gebeuren dat koekjes in de voedingsmiddelenindustrie van A naar B gaan op een productielijn waarvan de onderdelen in Valkenswaard zijn gestraald. Straalbedrijf H & P mag zichzelf daarmee een onmisbare schakel noemen in het proces waarin RVS producten worden bewerkt. 

Fijnstralen

Voor het stralen van lage Ra waardes wordt gebruik gemaakt van fijn stralen. Daarmee speelt het bedrijf in op de behoefte van de medische en high-end industrie. De machinebouwbedrijven waarmee H & P samenwerkt, gaan op hun beurt met samengestelde producten naar grote spelers zoals ASML. Wasbakken bijvoorbeeld die in de operatiekamer van een ziekenhuis worden gebruikt voor het steriliseren en reinigen van gereedschap, kunnen zomaar bij H & P zijn gestraald. Ook komen er steeds meer 3D RVS geprinte producten die gestraald moeten worden. “Het is de esthetiek waar het hier om draait.”

Voedingsmiddelenindustrie

Op het moment dat ze bij H & P onderdelen aan het bewerken zijn, is het onmogelijk te raden waarvoor ze uiteindelijk gebruikt worden. Het merendeel van de aangeboden producten en machineframes worden gebruikt voor de voedingsmiddelenindustrie. Zoals de verpakkings- en bewerkingslijnen t.b.v. koekjes, kaas, vlees, snoep, drank enz.

Ook voor de medische industrie is fijnstralen een belangrijk onderdeel, zodat de eindafwerking strak en schoon is, i.v.m. hygiëne.

Sinds de oprichting in 1997 van Straalbedrijf H & P aan de Leenderweg in Valkenswaard, wordt glasparelstralen ook gebruikt voor:

  • logo`s stralen op diverse ondergronden (glas, natuursteen, kunststof) 
  • opruwen van de ondergrond t.b.v. coaten/lakken
  • hout (keukens, meubels)

Droogijsstralen

Omdat demontage van een product niet altijd een optie is, kiezen opdrachtgevers ook voor het reinigen van bijvoorbeeld elektrisch bekabelde machines d.m.v. droogijsstralen. De toepassing is extra geschikt voor kwetsbare oppervlaktes en al tijdens de productie is reiniging van het onderdeel mogelijk.

Dit alles gebeurt in een klein, hecht team. Daardoor is er sprake van een goede binding met de klant. "Doordat iedereen overal inzetbaar is, kunnen wij grote orders snel verwerken", aldus Mari van den Heuvel. Met de aankoop van het pand dat tot voor kort werd gehuurd, ziet hij de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Nu beslis ik zelf over bouwtechnische aanpassingen, dat stemt hoopvol voor de plannen die ik met het bedrijf heb."

Constructie op vrachtwagen

Meetapparatuur

Verpakte pijpStralerPlaat met logo ongespotenGestraalde plaat met logoLogo ApplikonLeidingenGestraald metalen onderdeelGestraalde klepGestraalde tafel