Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Snijcon
Bedrijven
(0317) 619028

Snijbedrijf Snijcon is een gespecialiseerd toeleveranciersbedrijf voor het snijden van halffabricaten staal, ijzer en aluminium. Kwaliteit, betrouwbaarheid en snelheid zijn de belangrijkste kernwaarden.

Historie

In 1990 richtte Dick van Capelle Snijcon op. Hij begon met één snijmachine, maar binnen acht jaar stonden er vier in de productiehal. Er werken veertien medewerkers. Snijcon heeft klanten in Nederland en België. Sinds ongeveer een halfjaar oriënteert het bedrijf zich ook op Duitsland. Met succes. De Duitse cultuur - Pünktlich zijn - past bij de waarden van Snijcon.

Activiteiten uitbreiden tijdens de crisis

Door de crisis was er veel minder vraag naar staalproducten. Ook Snijcon heeft dat ervaren. De crisis werd echter gezien als een uitdaging. Om de kans op opdrachten te vergroten, werd het bedrijf naast het autogeen- en HD-plasmasnijden uitgebreid met stralen, frezen en boren. Voor klanten heeft dat nog een extra voordeel: de halffabricaten worden zonder wals- of snijhuid aangeboden en kunnen onmiddellijk voor de productie worden ingezet. In 2015 kocht Snijcon een bedfreesmachine om gaten te boren die niet kunnen worden gesneden.

Filosofie: doen wat we zeggen

Doen wat we zeggen. Dat lijkt makkelijk, maar dikwijls gebeurt het niet. Zeker in de staalindustrie is het een uitdaging. Soms willen klanten al dat op dezelfde dag wordt geleverd. Snijcon zegt dat toe, Snijcon komt die belofte ook na. Betrouwbaarheid staat dus hoog in het vaandel. Mooie woorden waarmaken dus. Dat kan alleen als het bedrijf beschikt over vakmensen. En die heeft Snijcon. Tijdens de crisis zijn er zelfs twee medewerkers aangenomen. Daardoor zijn kennis en kunde uitgebreid. Kennis en kunde waar klanten optimaal van profiteren.

CNC Autogeen en CNC HD-plasma snijden

De corebusiness is autogeen- en HD-plasmasnijden. De eigenschappen van autogeensnijden:

een maximale dikte van 150 millimeter;
een formaat van 18.000mm x 3.000mm;
snijden met 8 branders;
alle staalkwaliteiten;
van enkel stuk tot grote series.

De eigenschappen van HD-plasmasnijden

Met de Hypertherm HPR 130 en HPR 260 CNC gestuurde plasmasnijmachines kan Snijcon een nog betere kwaliteit leveren op dikkere materialen plaatwerk. De HPR130 en HPR260 brengen minder warmte in het materiaal, zodat er minder vervorming optreed. Gevolg is dat de producten met een nog grotere precisie haaks kunnen worden gesneden.

De twee CNC gestuurde HD-plasmasnijmachines hebben snijtafels van 18.000 bij 3.000 millimeter. De maximale dikte voor het hd-plasmasnijden bedraagt 40 millimeter staal, 20 millimeter rvs en 20 millimeter aluminium.

Naast staal ook rvs

Staal vormt de corebusiness van Snijcon. Daarnaast worden er voor de overheid ook rvs-kunstwerken langs snelwegen en fietspaden (relingen) gefabriceerd.

Extra service: herwaarmerken

Elke stalen plaat heeft een uniek nummer en uniek certificaat. Om te traceren waar het staal vandaan komt, stempelt Snijcon, dat bevoegd is door Lloyds, het nummer met een 100% low stress stempelmachine door in een gesneden product. Mocht er iets misgaan, dan kan door het herwaarmerken de geschiedenis worden opgehaald.