Wijzig je omslagfoto
HenP Metaaltechniek
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

HenP Metaaltechniek
Bedrijven
Bedrijfsafbeelding 1
Bedrijfsafbeelding 2

HenP Metaaltechniek - Zoveel kwaliteit onder één dak

 

Meedenken en toegevoegde waarde bieden. Dat waren de gebieden waarop HenP Metaaltechniek uit Geldrop zich sinds de oprichting in 2007 wilde onderscheiden. Daarin slaagde het bedrijf van Harold Harhuis en Frank Peters ook heel aardig. In de dynamische markt van 2022 is het echter óók zaak om relevant te blijven voor je klanten. Samen met Carlos Willems wordt dan ook gestaag gebouwd aan HenP 3.0.

 

HenP Metaaltechniek – de letters staan voor de achternamen van de beide oprichters – was van oudsher puur een lasserij. Gaandeweg kreeg men echter steeds meer aanvragen voor freeswerk. Dat werd voorheen uitbesteed, maar met de aanschaf van een eerste eigen CNC freesmachine een activiteit van belang voor het bedrijf. De combinatie van lassen en frezen bleek voor veel producten, waarmee gewerkt werd, van belang. Dat die beide activiteiten onder één het hetzelfde dak konden worden uitgevoerd bleek een absolute meerwaarde.

 

Maatwerk

Daarnaast kunnen de engineers van HenP Metaaltechniek de ideeën van hun klanten perfect uittekenen, waarna deze gelast en gefreesd worden. Er wordt maatwerk geleverd, waarmee de klanten uit disciplines als landbouw, transport, offshore en automotive volledig ontzorgd worden. “Eigenlijk doet HenP metaaltechniek al jaren hetzelfde kunstje”, ziet Carlos Willems. Hij stapte in 2019 als interim mee in het bedrijf, om dat nieuw elan te geven. Hij liep een tijdje mee, schreef vervolgens een adviesrapport en ging daarmee aan de slag, juist in de tijd dat corona de kop opstak. “Je moet als bedrijf innovatief zijn, je mee blijven ontwikkelen”, zo had Willems, inmiddels commercieel directeur, al snel geconcludeerd.

 

Ambities

Het ongeveer 15-koppige team van HenP Metaaltechniek doet zijn werk goed en is bovendien prima in staat om de verantwoordelijkheid daarvoor mede te dragen. Het bedrijf werkt hard aan het vergroten van de zichtbaarheid, ligt immers ideaal in de Brainport-regio. De toekomstgericht ambities leken even richting een nieuwe locatie te gaan, maar de huidige locatie aan de Spaarpot biedt óók nog volop mogelijkheden. Met de veelgeprezen hands-on mentaliteit, de flexibele werkwijze en de wendbaarheid van de hele organisatie wil HenP Metaaltechniek zich strategischer gaan profileren. Daarbij houdt het team elkaar scherp, een vereiste ook.

 

Trots

HenP Metaaltechniek  gaat geen uitdaging uit de weg. Het complete team is trots op alles wat er gemaakt wordt. Het aantal grote klanten waarvoor al gewerkt wordt spreekt boekdelen over de kwaliteit die onder één dak wordt geleverd. Willems ziet dat er voor het bedrijf nog zovéél mogelijk is. Het voorbije jaren was het beste jaar tot nu toe en de rek is er nog niet uit. Het predicaat metaaltechniek wordt sinds 2020 gevoerd en kwam in plaats van machinebouw. Zo krijgt HenP Metaaltechniek steeds meer een nieuw, duidelijk herkenbaar gezicht, óók online (www.hp-metaaltechniek.nl).  Bij het verder uitbouwen van dat gezicht zijn nieuwe vakmensen altijd welkom.