Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

ENGELSEN BEDRIJFSWAGENS, DEN
Bedrijven

Den Engelsen Bedrijfswagens | Een partner om op te bouwen, ook na sluitingstijd

Van een kleine Caddy bestelbus voor een bloemist tot een vloot van meerdere MAN trucks voor een vervoersbedrijf: bij Den Engelsen Bedrijfswagens kunnen ondernemers terecht voor een voertuig dat perfectpast bij hun dienstverlening. Helemaal op maat gemaakt en met een uitstekende onderhoudsservice. Want bij Den Engelsen weten ze als geen ander hoe belangrijk een bedrijfswagen is voor een ondernemer.

‘Als een klant een half uur voor sluitingstijd bij ons komt met een defect aan zijn auto, dan werken we die avond net zo lang door totdat we een oplossing hebben gevonden’, vertelt eigenaar/directeur Michel den Engelsen. ‘Onze medewerkers snappen dat ondernemers zonder hun bedrijfswagen vaak hun werk niet kunnen uitvoeren. Daarom doen wij er alles aan om een klant zo snel mogelijk weer op weg te helpen, het liefst met de eigen auto.’

Familiale bedrijfsvoering

Michel den Engelsen nam begin augustus 2019 vier vestigingen van MAN over – in Eindhoven, Venlo, Stein en Nijmegen – plus het Volkswagen Bedrijfswagencentrum in Eindhoven. Hij verbond zijn eigen naam aan het bedrijf, om te benadrukken dat hij de aanpak van een familiebedrijf nastreeft. ‘Voor mij is dit geen korte termijn gewin, ik kijk veel verder dan maand- en kwartaalcijfers en heb de ambitie om dit bedrijf voor de lange termijn te laten groeien. Ik vind het belangrijk dat we een persoonlijke en platte organisatie hebben, met een makkelijk benaderbaar management en de mogelijkheid om snel beslissingen te nemen. Een bedrijf waar mensen graag werken en met klanten die we voor lange tijd aan ons kunnen binden. Gewoon omdat ze super tevreden zijn over onze wagens en onze service!’

Jong talent en ervaren krachten

Den Engelsen Bedrijfswagens is dealer voor MAN en Volkswagen Bedrijfswagens. Verdeeld over de vier vestigingen werken er 135 medewerkers. Monteurs worden doorlopend bijgeschoold op de allerlaatste technieken van de beide merken. Het bedrijf heeft een goede mix van jong talent en ervaren krachten. ‘Wij geven onze medewerkers vertrouwen en verantwoordelijkheid, binnen een fijne werksfeer’, vertelt Den Engelsen. ‘Daar wordt via, via over gepraat en dat trekt weer nieuwe mensen aan, die hier graag willen werken. Dus gelukkig hebben wij niet echt last van het personeelstekort in deze branche.’ Vanwege de groei ambitie is Den Engelsen wel altijd op zoek naar goede vakmensen.

Maatwerk in aflevering en service

Bedrijfswagens kunnen helemaal aangepast worden aan de wensen van de klant. De accountmanagers van Den Engelsen kennen hun producten als geen ander en kunnen klanten goed adviseren over een optimale inrichting of opbouw. Niks is te gek. Van een simpele laadruimtebetimmering bij een Volkswagen Transporter tot het bijplaatsen van een extra as op een MAN truck.

Ook in de serviceverlening levert Den Engelsen maatwerk. Zo kunnen er preventieve voertuiginspecties plaatsvinden bij klanten op locatie, om bepaalde storingen voor te zijn. ‘Een goed partnership met de klant is voor ons heel belangrijk. Samen met de klant bedenken we welk servicepakket het beste bij hem past. Dat kan per ondernemer verschillend zijn, maar voor iedereen geldt: ‘mijn bedrijfswagen moet doen waarvoor ik hem gekocht heb en dat is rijden’. En mocht er toch iets aan mankeren, dan doen wij er alles aan om die wagen zo snel mogelijk te repareren. Voor onze klanten zijn wij een partner om op te bouwen, een bedrijf waar ze vanop aan kunnen. En dat is voor hen vaak veel belangrijker dan een korting van een paar honderd euro extra bij de aanschaf.