Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

DINS OPLEIDINGEN
Onderwijs

DINS Safety Training | Breed aanbod bedrijfstrainingen zowel op locatie als in Terneuzen

Voor een groot deel van de cursussen die DINS Safety Training verzorgt, hoeven cursisten het bedrijf waarvoor ze werken niet te verlaten. Die worden namelijk op locatie verzorgd. Wel zo makkelijk, als je bedenkt dat met machines op de werkplaats moet worden gewerkt. De andere helft van het cursusaanbod vindt wel in Terneuzen plaats en daar heeft directeur Peter Kramer gelukkig ook de ruimte voor. Die ruimte kwam na de lockdown periode goed van pas. 

De heer Kramer werkte al vier jaar vanuit een zzp’ schap voor DINS Safety Training toen hij de kans kreeg het stokje van de vorige eigenaar over te nemen. “Ik had altijd al de ambitie mijn eigen bedrijf te starten.”  

Deelnemers kunnen van de bakker om de hoek komen voor een opfriscursus BHV, maar kunnen evengoed een training komen volgen als medewerker uit de petrochemische hoek. Kramer: “We richten ons niet op één branche. Wel zijn cursisten uit de petrochemie in de meerderheid en ook de cursussen voor TCVT hijsbegeleider en de NEN-training zijn populair.” 

Een aantal jaar geleden voegde Kramer een andere tak aan zijn bedrijf toe en nam hij NHI Opleidingen & Support over. Een opleidingscentrum voor persoonlijke ontwikkeling. Dat zorgt voor een nog breder opleidingspakket.

VCA gecertificeerd

De VCA-training, is de basis voor het vergroten van de veiligheid op het werk. DINS Safety Training verzorgt deze trainingen niet alleen maar is zelf ook VCA-gecertificeerd. “Daarnaast zijn we erkend SOG-opleider, wat betekent dat we mensen uit de petrochemie mogen volgens SOG normen o.a. leren werken met een hoogwerker, vorkheftruck, onafhankelijke adembescherming enz.” De VCA en SOG diploma’s zijn landelijk erkend.  

Wisselwerking 

Met diverse opleiders uit de regio werkt het opleidingsinstituut regelmatig samen: is sprake van een beperkt aantal aanmeldingen voor een specifieke training, dan vangt de één de cursisten van de ander op. Ook met buurman Feyter Forklift Services is intensief contact. Sinds 2012 zetelt DINS zelfs in één van de panden van Feyter. “Hierdoor hebben we nu achthonderd vierkante meter tot onze beschikking. Tijdens de trainingen kunnen we ook gebruikmaken van de machines van Feyter, zoals een roterende verreiker.” 

Boek in handen 

Op het moment dat het coronavirus Nederland in zijn greep hield en we in de lockdownperiode zaten, bleven de deuren bij DINS in Terneuzen drie weken lang gesloten. Hierna kwam het team bij elkaar: wat was mogelijk en waar voelden de teamleden zich comfortabel bij? Theoriegedeeltes van een cursus werden niet in een online vorm gegoten. Het merendeel van de cursisten van DINS heeft veel liever een boek in de handen en ziet graag een docent die de stof toelicht. 

Enorme drukte na de lockdown

Opvallend genoeg zag de directeur in het aantal aanvragen voor een cursus zoals BHV een enorme stijging. “In juni en juli kregen we het ongelooflijk druk,  niet voor te stellen. We draaiden bijna de hoogste omzet sinds mijn aantreden in 2010.” Kramer snapt die stijging wel: bedrijven draaiden nog niet op volle toeren, medewerkers zegden hun vakanties af en dus was sprake van een overschot aan personeel. 

Capaciteit

Op zo’n moment is hij extra blij met de ruimte waarover hij beschikt dankzij de huur van het pand van Feyter. “Van de achthonderd vierkante meter ruimte gebruiken we de helft als kantoor- en theorieruimte.” De andere helft is ingericht voor praktijkoefeningen. Juist dankzij deze capaciteit aan ruimte konden cursussen in juni weer doorgang vinden, zij het op RIVM aangepaste regels. Waar het grootste lokaal normaal gesproken ruimte biedt aan 24 deelnemers, waren dat er net na de lockdown slechts 9. “We hebben veel extra moeten doen om hetzelfde te kunnen verwerken.  Hier blijkt dan maar weer hoe flexibel we met veranderende omstandigheden om kunnen gaan. “