Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

DELTA TECHNICS ENGINEERING B.V.
Bedrijven

Delta Technics Engineering

Houd het hoofd koel met temperatuurbeheersing

Als consument zie je alleen de vitrines van de supermarkt waar de gekoelde en bevroren producten liggen. Maar in het logistieke gedeelte van een supermarkt vind je nog meer koel- en vriescellen. Ongeveer 60% van het totale energieverbruik van een supermarkt komt uit koeling. Delta Technics Engineering BV weet er alles van. Zij zijn expert in temperatuurbeheersing en bedenken oplossingen voor installateurs en klanten op het gebied van koeltechniek.

Ontwerp van componenten voor koeltechniek

Koelen en verwarmen liggen heel dicht bij elkaar. Koelen is eigenlijk ‘andersom verwarmen’. Warmte wordt uit de lucht onttrokken door een warmtewisselaar. De koel expert uit Breda, met nog een vestiging in Kalmthout (België), ontwerpt al sinds 1978 componenten voor koelinstallaties met als basis de warmtewisselaar, de compressor en de regeltechniek. Dit doen zij onder andere voor supermarktketens, levensmiddelenindustrie, kwekerijen, defensie, kaaspakhuizen, vriestunnels, slachthuizen, distributiecentra, horeca, transportkoeling, scheepvaart, composteringsindustrie, gezondheidszorg, visverwerking en bloemenveilingen. Delta Technics speelt in de hele koude keten een prominente rol. Van het vlees dat wordt geslacht tot en met het vriesvak bij de klant.

Energie en milieu belangrijke punten

Delta Technics doet ook volop mee in de ontwikkeling van milieuvriendelijk en energetisch optimaal presterende installaties. Alle energie moet zo goed mogelijk benut worden. Je wil zo weinig mogelijk energie verliezen. De steeds zwaarder geldende wet- en regelgeving en klimaatakkoorden zijn hierin natuurlijk leidend, maar ook klanten werken aan het bewustzijn van hun energieverbruik. “Dit maakt ons vakgebied dynamisch”, vertelt directeur Max Neus. “We moeten daardoor creatief zijn in de oplossingen die we zoeken. Door te zoeken naar slimme oplossingen geven wij vorm aan de moderne technologie. Wij bedenken, ontwerpen en optimaliseren veel koude en warmte installaties die een energiezuinig verbruik kennen.” 

Meet- en regeltechniek voor klimaatinstallaties

Delta Technics heeft zich in de loop van de tijd steeds meer gespecialiseerd in de software en regelingen van een installatie. Zij schrijven complete regelprogramma’s voor klimaatinstallaties. Het efficiënt afstemmen van warmte, koude, koelen en vriezen is daarbij cruciaal.  Deze elektronische meet- en regeltechniek is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Niet alleen door milieu en veranderende eisen vanuit de wetgeving, maar ook door demografische effecten; het vinden van goed geschoold technisch personeel is moeilijk geworden. Hierdoor is de vraag naar systemen die je met minder personeel kunt bedienen, ofwel automatisering, toegenomen. 

Koeltechniek in Brabant

Het is niet verwonderlijk dat Delta Technics in Brabant is gevestigd. Brabant kent namelijk de hoogste concentratie van koeltechnische bedrijven. Zo’n 80% van de business komt uit de Benelux, de rest internationaal. 

Vernieuwende uitdagingen

Nieuwe ontwikkelingen of briljante ideeën op het gebied van temperatuurbeheersing pakt Delta Technics graag snel op. Het bedrijf investeert daarom veel in haar medewerkers. De combinatie van adequate kennis en praktijkervaring zorgt ervoor dat ze vernieuwende uitdagingen niet uit de weg gaan.

Dus staat u voor een koeltechnische uitdaging? Neem dan contact op met Delta Technics Engineering BV.