Wijzig je omslagfoto
ACAL BFI NEDERLAND B.V.
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

ACAL BFI NEDERLAND B.V.
Bedrijven
Luchthavenweg 53, Eindhoven, Nederland

Acal BFi biedt hightech oplossingen

Acal BFi ontwikkelt en levert componenten voor OEM-klanten die zich bezighouden met hightech ontwerpprocessen. Met vestigingen in elf West-Europese landen, waarvan één in Eindhoven, zijn wij Europees marktleider in het aanbieden van geavanceerde technische oplossingen. 

Een ‘technologiepartner’, dat is hoe directeur Pieter-Jan Rovers zijn bedrijf het liefst omschrijft. Een gewaardeerde partner, die een langdurige relatie opbouwt met zowel leveranciers, producenten als klanten. Een specialistische partner bovendien, die vanuit technisch oogpunt meedenkt over hoe een klant zijn product slimmer en unieker kan maken. Dat is wat we bij Acal BFi graag én goed doen.

Competenties op diverse vlakken

In totaal werken er bij Acal BFi ruim 600 medewerkers, waarvan 30 in Nederland. Binnen de Europese bedrijfsstructuur kent onze organisatie een aantal competentiecentra, met grote specialistische kennis op onderstaande technologievlakken

  • Power & Magnetics (bijv. voedingen en transformatoren)
  • Communication (bijv. communicatie tussen machines (m2m) RF, 5G, Blue tooth)
  • Sensors (voor het meten van bijv. temperatuur, druk, licht)
  • Photonics & Imaging ( bijv. genereren, manipuleren en meten van licht, infrarood camera technologie)
  • Interconnectivity (bijv. mechanische connectoren binnen apparaten of om apparaten aan elkaar te koppelen, Internet of Things.)

Bestaande en op maat gemaakte componenten

Onze specialisatie ligt in het ontwerpen, samenstellen en leveren van componenten voor deze technologieën. Dit kunnen bestaande componenten zijn, die wijzelf al eerder hebben ontworpen of bij topleveranciers inkopen. Maar dit kunnen ook speciaal op maat gemaakte onderdelen zijn, die wij zelf ontwikkelen voor een klant.

Nederlandse markten

Vanuit het verkoopkantoor in Eindhoven richt Acal BFi zich met name op de industriële markt (met klanten als ASML) en de medische sector (bijv. Philips Health Care). De specialisten van het Nederlands verkoopteam maken onderdeel uit van diverse Europese competentieteams.

Eigen productiebedrijven en logistieke centra

Acal BFI maakt deel uit van DiscoverIE, een wereldwijd opererend concern in elektronische componenten met eigen productiebedrijven. 

Acal BFi heeft drie logistieke centra waar vandaan de klanten beleverd worden: in Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Hongkong.

Wij leveren slimme oplossingen

Elektronica die vandaag actueel is, is morgen weer achterhaald. Onze specialisten volgen daarom heel regelmatig trainingen en zijn uitstekend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Door deze specialistische kennis kunnen wij onze klanten heel goed ondersteunen. Bij Acal BFi vinden we het belangrijk om een klant goed te informeren en te attenderen op de mogelijkheden die nieuwe technologie biedt. Wij leven ons goed in in de behoefte van de klant, vragen door en kunnen daardoor slimme oplossingen aandragen waar een klant zelf misschien nooit aan zou denken. Oplossingen waarmee klanten hun processen wellicht kunnen vereenvoudigen of hun verdienmodel kunnen bijstellen. Dát is onze grote toegevoegde waarde. Dát maakt Acal BFi tot zoveel meer dan alleen een distributeur van componenten.

Auteur: Dianne Huijskens