Wijzig je omslagfoto
Transportbedrijf Gerard Lammers B.V.
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Transportbedrijf Gerard Lammers B.V.
Bedrijven
+31735116161

Zoveel meer dan een standaard transporteur

Van transformatoren, compactstations, haspels, kozijnen tot in beslag genomen huisraad. Van grote kunstwerken tot machineverhuizingen of de opslag ervan: Transportbedrijf Gerard Lammers uit Nieuwkuijk vervoert het niet alleen, ze assisteren indien nodig ook bij de plaatsing, de montage of het in- en uitladen.

Het uitgebreide wagenpark van Gerard Lammers is uitstekend toegerust voor het vervoer van zware volumes in vaak grote omvang. Met een grote verscheidenheid aan trailers: semi- en euro-diepladers, gesloten auto’s en tot 34 meter uitschuifbare voertuigen. Elke truck beschikt over een kraan, waarvan sommige tot 36 meter hoogte en 32 meter lengte enorme gewichten kunnen heffen. Chauffeurs worden allround opgeleid, zodat ze al het materieel kunnen bedienen en inzetbaar zijn op de grote verscheidenheid aan opdrachten. 

Uitrukken bij storingen

“De helft van onze klanten is energieleverancier”, vertelt Mari Lammers, die samen met zijn broer Hans als derde generatie leiding geeft aan het familiebedrijf. “Sommigen hebben hun storings- voorraad opgeslagen in onze magazijnen. Zodra er ergens een storing is, rukken wij uit met de benodigde materialen. Mari vertelt dat dat onlangs nog het geval was, tijdens een grote storing in de regio Venlo. “Daar zaten 40 postcodegebieden ’s avonds rond negen uur zonder stroom. Je moet dan snel schakelen en ondertussen ook rekening houden met de planning voor de volgende ochtend. Klussen die dan staan ingepland, moeten ook kunnen doorgaan. Dat vergt wel wat puzzelwerk, maar dat lukt ons meestal heel goed. En de storing werd die nacht, mede door onze assistentie, ook opgelost.”

Transport en opbouw van kunstwerken

Een heel andere tak van sport is het vervoer van grote kunstwerken, die soms ook in meerdere delen worden getransporteerd en opgebouwd worden op locatie. Zo is Gerard Lammers de vaste vervoerder voor de tweejaarlijkse openluchttentoonstelling Op de Lind in Oisterwijk. De beelden daarvoor worden in Nederland, België en Duitsland opgehaald bij particulieren, musea of tentoonstellingen en opgebouwd in Oisterwijk. Ook het Bossch Beest, een 12 meter hoog beeld van een uil, heeft Lammers al op twee achtereenvolgende locaties opgebouwd en is nu te bewonderen nabij het Provinciehuis in Den Bosch. “Wij hebben in die wereld inmiddels een goede reputatie opgebouwd”, vertelt Mari met enige trots. “Een bronsgieter, die met veel kunstenaars samenwerkt, adviseert hen al jaren: ‘Leg het vervoer bij Gerard Lammers neer, dan heb je er geen omkijken naar. Zij regelen alles en je hoeft niet bang te zijn voor schade.’ Mooiere reclame kun je niet hebben toch?”

Medewerkers het allerbelangrijkste

Mari realiseert zich terdege dat die goede naam te danken is aan de inzet en betrokkenheid van de inmiddels 34 medewerkers. “Zonder onze mensen zijn we niks. Zij zijn het die elke dag weer de schouders eronder zetten om onze klanten helemaal te ontzorgen en onze afspraken na te komen. Daar zijn mijn broer ik niet alleen trots op, maar ook echt dankbaar voor.”