ZUIDWEST Logistiek TOP(tran)sporters up to date in samenwerking met Dek Opleidingen

Een bijzondere samenwerking in de regio die we vorig jaar aangingen, is voor ons toch wel die met Dek Opleidingen. Onze TOP(tran)sporters op de vrachtwagens moeten namelijk bij de tijd blijven aangaande hun CODE 95 en het verlengen ervan.

Dit is nodig zodat de chauffeur zijn of haar groot rijbewijs behoudt. De rijopleider heeft voor ons een pakket samengesteld met meerdere keuzemogelijkheden zodat bijscholing vlot verloopt en door de chauffeurs zelf met hen geregeld kan worden. Eigenlijk eenvoudig door het sturen van een e-mail naar de verantwoordelijke binnen Dek. Ze kunnen zelfs meerdere trainingen op 1 dag volgen en hun werktijd op de wagen afstemmen op een trainingsdag. Rust na een rit is namelijk erg belangrijk voor de chauffeur.

Trainingen die te volgen zijn o.a.: Praktijktraining rijoptimalisatie en W07 baantraining, Heftruck 1 daagse i.c.m. gebruik Elektrische Pallet Truck, Digitale tachograaf, Verhoging verkeersveiligheid en Levensreddend handelen voor chauffeurs. Zodra de chauffeur gekozen heeft welke trainingen deze wilt volgen, reserveert Dek Opleidingen een plek en personeelszaken zorgt dat die dag ook in de weekplanning van de chauffeur terug te zien is. Door focus te leggen op een goede werk – ontwikkel verhouding voor de medewerkers, zorgen we ervoor dat onze bestaande en nieuwe chauffeurs tevreden zijn en ze de kans krijgen zich in de nabije omgeving bij te scholen.

Jos Dek, Dek Opleidingen vertelt: ‘Onze bedrijfsfilosofie is afgelopen jaren veranderd naar totaal rijopleider. We vinden onze samenwerking met ZUIDWEST logistiek erg prettig. Er is wederzijds vertrouwen en wij zijn er trots op dat ZUIDWEST ons als partner heeft gekozen. De chauffeur is vrij en zelf verantwoordelijk om de nodige opleidingen samen met ons in te plannen en te volgen. Het is een win-win-win situatie want de 3 betrokken partijen kunnen efficiënt te werk gaan. De partijen die we bedoelen zijn chauffeur, ZUIDWEST en wij als rijopleider.’

Begeleiding en support vanuit Sectorinstituut Transport & Logistiek

STL of Sector Transport & Logistiek helpt ons bij het doorstromen van eigen medewerkers en de zij-instroom van externe kandidaat vrachtwagenchauffeurs. Zij zorgen voor een screening van de kandidaat bij zowel bestaande medewerkers als nieuwe. Ook zorgen zij ervoor dat de subsidie van SOOB voor eigen medewerkers, die een C/CE rijbewijs willen behalen, geregeld wordt. Daar komen we als bedrijf namelijk voor in aanmerking. Kortom zij ontzorgen ons voor een groot deel door er voor ons als ondernemer in de Logistiek & Transport branche te zijn, met ons in gesprek te gaan en ons te helpen waar nodig. Indirect zorgen zij voor een gezond en actief personeelsbestand van vrachtwagenchauffeurs. Er zijn best wat voordelen aan verbonden voor ons bedrijf. Namelijk 75% opleiding subsidie voor interne doorstromers van chauffeur naar vrachtwagenchauffeur, 60% opleiding subsidie voor zij-instromers, we hoeven geen eigen preselectie van kandidaten te doen of medewerkers te testen en je betaalt geen wervings- en selectiekosten. Kortom wij zien enkel voordelen en een mooie ontwikkeling nu en in de toekomst.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten