Zorgeloos online met SIDN

Elke keer als jij een .nl-domeinnaam intypt, zorgen wij ervoor dat je bij de juiste site uitkomt of dat de e-mail die je verstuurt aankomt, want wij zijn de beheerder van het .nl domein. We werken in het hart van het internet in Nederland. Het .nl-domein is één van de betrouwbaarste en veiligste domeinen van de wereld en daar zijn we trots op!

Het .nl-domein bestaat inmiddels meer dan 35 jaar. In de afgelopen jaren zijn er meer dan 6 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd. Daarmee is het .nl-domein ook nog eens een van de grootste landendomeinen ter wereld. Voor een klein land als Nederland best indrukwekkend. Dagelijks verwerken we meer dan tweeënhalf miljard zoekopdrachten. Hoewel de naam SIDN niet bij iedereen meteen een belletje doet rinkelen, maakt vrijwel iedere Nederlandse internetter dagelijks van onze diensten gebruik. Belangrijk werk dus, in de kern van het internet.

.nl staat voor vertrouwen

Binnen de ruim 6 miljoen .nl-domeinnamen zijn er meer dan 750.000 zakelijke websites en webshops actief. Tal van andere domeinnamen verwijzen naar deze sites. Samen zijn ze verantwoordelijk voor meer dan 80% van de websitebezoeken van Nederlandse internetgebruikers. .nl is mede daardoor een domein dat zakelijk vertrouwen wekt. Niet zo gek dus dat ondernemers het liefst een .nl-domeinnaam kiezen als ze een eigen bedrijf willen starten of een campagne willen lanceren. Op www.sidn.nl kun je heel makkelijk checken of de .nl-domeinnaam die je in gedachten had nog beschikbaar is. Blijkt ‘ie niet beschikbaar te zijn? Geen probleem. Met onze handige suggestietool helpen we je aan goede, beschikbare alternatieven.

Zorgeloos digitaal bestaan met .nl en maatschappelijke diensten

De kennis die we hebben opgebouwd bij het beheren van het .nl-domein, zetten we in om jouw digitale wereld veiliger te maken. Iedereen wil immers ongestoord kunnen surfen op het internet of online shoppen. Om ervoor te zorgen dat je dit binnen het .nl-domein probleemloos kunt doen, houden wij dit gedeelte van het internet veilig. Zo monitoren we bijvoorbeeld de .nl-zone op fake webshops. Samen met andere internetpartijen proberen we deze zo snel mogelijk uit te lucht te halen. We gebruiken onze ervaring ook voor andere diensten en producten. Allemaal producten en diensten die het internet waardevoller en veiliger maken. Zo hebben we SIDN merkbewaking. Als je een goed lopende webshop hebt, moet je er niet aan denken dat je opdrachten misloopt doordat klanten naar een valse website worden gelokt met een domeinnaam die nét even anders is. Je lijdt niet alleen omzetverlies, maar het brengt ook nog eens schade toe aan de betrouwbaarheid van je merk. Om dat te voorkomen hebben we een monitoringtool ontwikkeld waarmee je een seintje krijgt zodra iemand een domeinnaam registreert die sterk lijkt op je eigen merknaam.

Een sterk internet voor iedereen

Met het SIDN fonds ondersteunen we internetprojecten met lef en maatschappelijke meerwaarde, die bijdragen aan een sterker internet, empowerment van de gebruiker of die het internet op een vernieuwende manier inzetten. Heb je als ondernemer een idee of een project dat bijdraagt aan de doelstellingen van het fonds, dan is het mogelijk om een aanvraag voor financiering in te dienen. Pioniersprojecten kunnen het hele jaar door aanvragen voor financiering indienen. Voor andere aanvragen werkt SIDN fonds met een programmatische aanpak. Kijk voor meer informatie op www.sidnfonds.nl.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten