Zorg met Lease a Bike voor vitaliteit in jouw bedrijf

Steeds meer bedrijven zetten de vitaliteit van de medewerker boven aan de agenda. Dat wordt o.a. gedaan door te kijken naar beweging van het personeel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het vervoersmiddel dat de medewerker gebruikt.

Komt de medewerker altijd met de auto of is de fiets ook een mogelijkheid? Een fiets van de zaak wordt steeds meer in gezet als bedrijfsmiddel. Wist je dat ruim 60% van de zakelijke fietsen ander vervoer vervangt, zoals de auto? Wist je dat medewerkers hun werkgever gemiddeld met een 8,6 of hoger beoordelen, als ze een fiets van de zaak aanbieden?

Fietsen is gezond

Door het aanbieden van een fiets van de zaak fietst 70% van de medewerkers vaker naar het werk. Fietsen houdt werknemers gezond en verlaagt het ziekteverzuim met 1 tot 2 dagen. Daarnaast is er ook een enorm fiscaal voordeel. Zo is het leasen van de fiets 25% tot 80% goedkoper dan kopen, zonder kosten voor de werkgever en buiten de WKR. Fietsen naar je werk is ook een stuk beter voor het milieu. Eén fiets bespaart evenveel CO2 als drie keer vliegen naar Parijs.

Lease a Bike

Vallei Auto Groep zag deze mobiliteitstrend vorig jaar al plaats vinden en biedt daarom het product Lease a Bike aan. Voor elk bedrijf is er een fietsplan. Als stimulans heeft de Rijksoverheid o.a. doorgevoerd dat er altijd 7% bijtelling wordt gehanteerd (ongeacht type fiets of gebruik). Leasetermijnen zijn verrekenbaar met brutoloon. Een leasefiets van de zaak valt volledig buiten de WKR. Een lease fiets mag bestaan naast de kilometervergoeding op de dagen dat er niet gefietst wordt. Hierdoor is een fiets leasen nog aantrekkelijker geworden. De regeling heeft zowel voor werkgever als werknemer voordelen. Door een fiets te leasen kan elk bedrijf zijn werknemers de keuze geven uit een breed scala aan fietstypes. Van e-bikes tot racefietsen. En van bakfietsen tot gewoon een stadsfiets. Lees meer over hoe het concept werkt op zogaikopweg.nl.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Vallei Auto Groep
Vallei Auto Groephttp://www.valleiautogroep.nl
VALLEI AUTO GROEP LAAT JE THUISKOMEN Wij staan voor je klaar, ongeacht het doel of de bestemming van je reis. Met onze mobiliteitsoplossingen zorgen we ervoor dat er altijd een antwoord op jouw mobiliteitsvraagstuk ligt.

Meer berichten