Zo vind je het juiste personeel voor de digitalisering van je bedrijf

Digitalisering speelt een steeds belangrijkere rol binnen organisaties, mede gedreven door de huidige pandemie. Online samenwerken is de nieuwe trend. Verschillende factoren hebben invloed op de digitalisering binnen bedrijven, het onderwijs en overheidsinstellingen.

Denk aan de toepassing van cloud technologie, besluitvorming op basis van data in plaats van meningen, enzovoorts. Om stappen te zetten op het gebied van digitalisering hebben ondernemers in de basis twee opties: digitalisering uitbesteden of mankracht in huis halen om zelf aan de slag te gaan met digitalisering. Denk aan een Javascript developer voor de ontwikkeling van een tool, waarmee vergaarde data beter geanalyseerd kan worden.

Plaats- en device onafhankelijk werken is de trend

De pandemie heeft ertoe geleid dat we inmiddels ruim anderhalf jaar voornamelijk vanuit huis werken. Inmiddels is de verwachting dat deze trend zich door zal zetten. Daar komt bij dat medewerkers van bedrijven meer vrijheid wensen in de manier waarop zij hun werk uitvoeren. Ze willen met het gezin op vakantie kunnen, om vanaf hun vakantieadres te werken. Of wat te denken van collega’s die op hun eigen machine willen werken, in plaats van op de trage laptop die hun werkgever biedt. Plaats- en device onafhankelijk werken wordt mogelijk met de toepassing van cloud technologie binnen de organisatie. Een centrale plek waar data, applicaties en documenten opgeslagen worden.

Consumenten steeds vaker digitaal actief

Niet alleen binnen organisaties verandert er veel op het gebied van digitalisering. Kijk ook naar de consument. Aankopen worden steeds vaker online gedaan. Het is een trend die we al voor de pandemie zagen, maar door de pandemie verder gestimuleerd is. Niet langer koopt men alleen kleding online. Ook elektronica en zelfs de boodschappen worden online vanuit huis besteld. Voor bedrijven betekent deze trend dat een goede HTML specialist onmisbaar is. Bedrijven moeten zoeken naar mogelijkheden om hun website te optimaliseren naar de wensen van de klant. Zorg dat een klant het benodigde product in drie tot vijf muisklikken gevonden heeft.

Op zoek naar nieuwe ICT-specialisten

Veel bedrijven kiezen voor een combinatie van het enerzijds uitbesteden van digitalisering en het tegelijkertijd in huis halen van nieuwe ICT-specialisten. De HTML-specialist is er een voorbeeld van. Denk echter ook aan specialisten op het gebied van data. Bedrijven vergaren (soms onbewust) steeds meer data over klanten. Het analyseren van deze data maakt het makkelijker om beslissingen te nemen. Met het juiste IT-personeel wordt het maken van deze analyses makkelijker.

Denk aan de toepassing van cloud technologie, besluitvorming op basis van data in plaats van meningen, enzovoorts.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten