Zo kom je bij de goede autoverzekering uit

Welke polis? Welke autoverzekering? Zijn de spullen verzekerd? En wat als er passagiers in een bedrijfswagen zitten en er gebeurt wat? Je kunt met veel vragen zitten als je een verzekering voor een bedrijfsauto of privévoertuig gaat afsluiten. Hieronder worden de belangrijkste vragen voor je beantwoord.

Welke verzekeraar is het beste?

Daar is eigenlijk geen antwoord op te geven. In die zin dat de beste verzekeraar voor jouw bedrijf een hele andere kan zijn dan bij een concurrent. Het is belangrijk om naar een aantal zaken te kijken. Uiteraard is de hoogte van de premie van belang. En vergeet bij een autoverzekering afsluiten ook niet naar de algemene voorwaarden te kijken. Deze kunnen per verzekeraar behoorlijk verschillen.

Welke polis?

Qua polis zul je vooral naar de leeftijd van de auto’s moeten kijken. Nieuwe voertuigen kun je het beste allrisk verzekeren. Bij allrisk worden alle schades gedekt, ook als je zelf de veroorzaker van de schade bent. Een nieuwe auto is in de verzekeringswereld overigens nieuw tot een leeftijd van 6 jaar.

Voor voertuigen met een leeftijd tussen 6 en 12 jaar is WA + beperkt casco de beste keuze. Hierbij worden, zoals bij iedere verzekering, schades aan andere voertuigen en personen gedekt. Bij het eigen voertuig gaat het bij beperkt casco alleen om beschadigingen als gevolg van brand of diefstal, of schades veroorzaakt door dieren of natuurverschijnselen.

Oudere auto’s (vanaf 12 jaar) worden het beste WA verzekerd. Bij deze polis is alleen schade aan andere voertuigen en personen gedekt. Het is niet meer rendabel om schade aan de oudere auto te verzekeren, omdat de dagwaarde laag is.

Hoe zit het met de spullen?

Alle grote verzekeraars bieden aanvullende pakketten aan. Eén daarvan is de Inzittendenverzekering. Met deze verzekering wordt letsel en schade aan personen en spullen verzekerd. Een andere handige aanvullende verzekering is de Verkeersrechtsbijstand. Deze komt van pas als je na een ongeluk geen overeenstemming met de andere partij kunt bereiken over de schadeafhandeling.

Wat met de accessoires?

De meeste auto’s hebben diverse accessoires, zoals een navigatiesysteem. Zit dit in de verzekering? Als de accessoires in de fabriek zijn aangebracht, horen ze bij de auto. Schades worden dan ook gedekt vanuit de standaard polis. Heb je zelf accessoires toegevoegd, dan is er een aanvullende verzekering nodig. Hoe hoog deze uitvalt, hangt af van de waarde van de accessoire en hoe je deze wilt verzekeren.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten