Zo kies je de juiste vloer voor jouw kantoorpand

Ga je binnenkort jouw kantoor verbouwen? Dan is de kans groot dat er ook een nieuwe vloer in komt. Voordat je begint met de werkzaamheden, is het verstandig om alle benodigdheden in huis te halen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de verf voor op de muren er is en bestel de vloer ruim van tevoren.

Een nieuw vloer uitzoeken is alleen geen gemakkelijke opgave, zeker niet voor een kantoorpand. Je wilt immers een vloer hebben die er mooi uitziet, lang meegaat en onderhoudsvriendelijk is. Om te voorkomen dat je de verkeerde keuze maakt, helpen wij jou de juiste vloer voor jouw kantoorpand te kiezen.

Kijk naar de uitstraling

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor op kantoor, ben je mogelijk al wel aan het rondkijken. Dit is een goede eerst stap in de zoektocht naar een nieuwe vloer. Door het aanbod te bekijken, kun je voor jezelf bepalen wat er wel en niet mogelijk is. Bovendien krijg je zo een goede indruk van vloeren die je wel en absoluut niet mooi vindt. Komt er alleen een nieuwe vloer op kantoor te liggen en blijft de rest allemaal hetzelfde? Laat je dan niet te veel leiden door de uitstraling. De vloer moet immers ook bij de kleuren en meubels op kantoor passen.

Houd rekening met de akoestiek

Heb je een mooie vloer gevonden? Dan wil je waarschijnlijk niet te lang wachten met bestellen. Als je jouw vloer op tijd bestelt, weet je namelijk zeker dat hij op de gewenste datum gelegd kan worden. Toch raden wij je aan niet alleen maar naar de uitstraling te kijken. De akoestiek speelt immers ook een belangrijke rol. Het is namelijk behoorlijk vervelend als er constant allerlei geluiden door het pand galmen. Door naar de akoestiek van een vloer te kijken, kun je dit voorkomen. Tapijt zorgt er bijvoorbeeld voor dat het geluid minder galmt in een ruimte. Kies je voor een betonvloer? Dan is de kans op galmen een stuk groter.

Hoe zit het met de gezondheidsvoordelen?

Tapijt zorgt voor een goede akoestiek op kantoor. Deze vloer brengt nog een groot voordeel met zich mee, want tapijt zorgt voor een beter binnenklimaat. Doordat het om een zachte vloer gaat, houdt tapijt schadelijke fijnstoffen vast. Dit zorgt ervoor dat de kans op gezondheidsklachten onder jouw personeel een stuk kleiner is.

Kies voor een onderhoudsvriendelijke vloer

Ben je een liefhebber van houten vloeren? Dan wil je mogelijk ook wel zo’n vloer op kantoor. Dit ziet er mooi uit, maar vergis je niet in het onderhoud. Houten vloeren moeten namelijk eens in de zoveel tijd onderhouden worden om ze mooi te houden. Zo’n vloer moet je bijvoorbeeld opschuren, beitsen en lakken. Als het om een groot oppervlak gaat, kost dit je flink wat tijd. Wil je een vloer waar je niet of nauwelijks naar om hoeft te kijken? Kies dan voor PVC stroken of Linoleum. Deze hoef je zo nu en dan alleen schoon te maken en meer niet.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten