Zo houd jij jouw werknemers tevreden

Tevreden werknemers werken niet alleen beter, maar creëren ook een betere werksfeer waarin andere werknemers ook beter werken.

Flexibele uren

De ene persoon werkt beter in de ochtend en de andere persoon werkt beter in de avond. Steeds meer blijkt dat de standaard werkuren van 8 tot 5 uur niet zo ideaal zijn als men dacht. Laat daarom jouw medewerkers flexibel werken. Laat hen zelf kiezen wanneer ze willen werken. Je kunt hier wel richtlijnen in geven. Zonder richtlijnen kan het samenwerken namelijk lastig zijn. Een optie is bijvoorbeeld dat je werknemers mogen kiezen welke uren ze tussen 7 uur s ’ochtends en 7 uur s ’avonds werken.

Thuiswerken en op kantoor werken

Wees ook flexibel in het werken op kantoor of vanuit huis. Steeds meer mensen willen liever vanuit huis werken. Echter zijn er ook veel mensen die liever op kantoor werken, bijvoorbeeld doordat het thuis druk is door kinderen. Natuurlijk bij sommige werkzaamheden is werken op kantoor beter. Je kunt dan afspreken dat er voor deze werkzaamheden wel op kantoor moet worden gewerkt. Het kan handig zijn om een minimaal aantal dagen af te spreken dat de medewerkers op kantoor moeten werken. Bespreek dit in overleg met je medewerkers.

Voldoende pauze

In sommige bedrijven is het bijna de norm om pauzes over te slaan of voor de laptop te eten. Dit is funest voor de concentratie. Om je goed op je werk te kunnen concentreren is het belangrijk om voldoende pauze te nemen. Een half uur per dag is zelfs te weinig hiervoor. Bij sommige organisaties mag je bijvoorbeeld elk uur 5 minuten van je laptop weg. Even wandelen is goed voor je concentratie en kan stress verminderen.

Ontwikkeling

Geef je medewerkers de tijd om zich meer te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld via cursussen of trainingen zijn. Als je medewerkers zich in hetzelfde willen ontwikkelen kan je een training organiseren voor meerdere medewerkers. Dit is meteen ook een goede teambuildingsactiviteit.

Samen eten

Beloon je medewerkers af en toe op een lekkere maaltijd. Een ideaal moment hiervoor is bijvoorbeeld de vrijdagmiddag. Door regelmatig samen te eten leren je medewerkers elkaar ook beter kennen. Dit heeft een positieve invloed op de werksfeer. Wat je echt eens moet doen is sushi afhalen in Eindhoven. Je kunt hier op vrijdagen ook voor de lunch sushi afhalen. Er zijn ook opties voor vegetariërs en veganisten.

Natuurlijk zijn er nog meer dingen die jij kunt doen om je medewerkers tevreden te houden. Het is vooral belangrijk dat jij in kaart brengt wat jouw medewerkers belangrijk vinden. Dit is voor iedereen namelijk anders. Vraag dit na tijdens een vergadering. Hierna kan je onderzoeken

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten