Zalando selecteert Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services voor operatie Nederlands distributiecentrum

Zalando kondigt aan dat Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services, leverancier van supply chain-oplossingen en e-commercelogistiek, Zalando’s nieuwe fulfillment center in Bleiswijk bij Rotterdam zal opereren. Hierbij verwacht Ingram Micro ongeveer 1.500 banen te creëren op middellange termijn.

Het fulfillment center heeft een oppervlakte van 140.000 vierkante meter en is daarmee de grootste locatie in Zalando’s Europese logistieke netwerk. Naar verwachting zullen de eerste pakketten in het vierde kwartaal van 2021 vanuit Bleiswijk verzonden worden.

Zalando is in 2019 gestart met de bouw van zijn eerste Nederlandse fulfillment center. Het nieuwe distributiecentrum in Nederland zal het hoogste niveau van automatisering kennen binnen het logistieke netwerk van Zalando, met onder andere de ‘goods-to-person shuttle’-technologie. Het fulfillment center zal het gemak voor klanten nog verder verbeteren en toekomstige groei in West-Europa mogelijk maken, dankzij snelle verzending naar Zalando-klanten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zodra het fulfillment center op volle toeren draait, verwacht Zalando de doorlooptijden voor leveringen in de Benelux met meer dan één dag terug te dringen.

Jan Bartels, Senior Vice President Customer Fulfillment bij Zalando, zegt: “We zijn verheugd om onze logistieke voetafdruk uit te breiden met een state-of-the-art fulfillment center in Nederland. Voor onze klanten in de Benelux betekent dit kortere levertijden en nieuwe diensten zoals next- en same-day delivery. Samen met onze vertrouwde partner Ingram Micro geloven we dit te kunnen bereiken. We kijken ernaar uit dat Ingram Micro een sterk, lokaal team zal opzetten, zodat we samen de klantervaring in West-Europa verder kunnen verbeteren.”

Lees het volledige artikel op de webiste van Ingram Micro.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten