Zaken doen in het buitenland: zorg voor goed vertaalde stukken

Wanneer je als ondernemer start met je bedrijf, dan begin je vaak klein. Eerst de regio, dan de provincie en vervolgens rol je je producten, diensten of andere service landelijk uit. En misschien rol je dan nog wel wat verder de landsgrenzen over, naar België, Duitsland, Engeland of nog verder. Misschien heb je een product wat vooral aanslaat in Azië of juist Arabië. Ga je contracten aan met andere ondernemers in deze landen? Of wil je – om problemen te voorkomen – bepaalde correspondentie in de juiste taal voeren? Laat je teksten en documenten dan juridisch vertalen door een erkend vertaalbureau om misverstanden te voorkomen.

Juridische vertalingen

Het vertalen van juridische documenten is een specialisme. De vertaler moet immers precies weten wat de juridische taal inhoudt. Daarom kies je voor een beëdigd juridisch vertaler met een juridische achtergrond. Deze achtergrond zorgt ervoor dat alle te vertalen teksten zeer zorgvuldig met vakkennis worden vertaald. Juridische documenten worden heel zorgvuldig opgesteld. Je wil immers dat alles goed is vastgelegd in een contract met bijvoorbeeld een onderneming in een ander land. Hierbij is het heel belangrijk dat ieder woord op de juiste manier vertaald én gebruikt wordt. Kennis van zakendoen in het buitenland en de mogelijkheid dat woorden hier een andere betekenis hebben dan de letterlijke vertaling is dus heel belangrijk bij het vertalen van dergelijke teksten. Door te kiezen voor een beëdigd juridisch vertaler zorg je ervoor dat de andere partij hetzelfde contract ontvangt als dat jij had bedoeld.

Beëdigd vertalers

Juridische vertalers zijn vaak ook beëdigde vertalers. Deze vertalers zijn bij wet gerechtigd om officiële, notariële en juridische documenten te vertalen. Let hier op als je een vertaalbureau inschakelt. Beëdigde vertalers weten namelijk alles over het opstellen van juridische documenten. Zij kennen de taal, de manier waarop het document moet worden opgebouwd en welke woorden wel en niet gebruikt dienen te worden. Met een beëdigd vertaler heb je een officieel, rechtsgeldig document in handen nadat het vertaald is vanuit een andere taal naar het Nederlands en andersom.

Wortels van je bedrijf

Staat je bedrijf internationaal op de kaart? Vergeet dan de regio niet waar je bent begonnen. Zo blijf je ook bij je omgeving op de kaart staan en wordt je bedrijf beter gewaardeerd. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een lokale sportclub te sponsoren, iets te doen voor andere lokale ondernemers en werknemers uit de regio aan te nemen. Zo groei je niet alleen financieel, maar ook maatschappelijk.

Internationaal zakendoen

Als je over de landsgrenzen zakendoet, dan ben je ook verbonden aan alle wetten en regels rondom ondernemen, verzenden en produceren in dat land en in Nederland. Het is goed om voor je internationale tak verzekeringen af te sluiten die je beschermen bij ongevallen of problemen met zakendoen in het buitenland. De Kamer van Koophandel heeft daarnaast nog meer tips voor internationaal zakendoen.

Verschillende soorten juridische vertalingen

We hebben ons nu vooral gericht op juridische vertalingen voor bedrijven, maar er zijn meer redenen waarom je een juridisch document zou moeten vertalen. Onder juridische documenten vallen namelijk ook aktes voor geboortes, het huwelijk, een overlijden en reisdocumenten. Zelfs pensioenovereenkomsten, bezwaarschriften en koopcontracten moeten soms vertaald worden. Schakel hier dus altijd een beëdigd juridisch vertaalbureau in. Voor de regio zou je dus zomaar juridische vertalingen kunnen gebruiken voor het vertalen van contracten en bedrijfsstukken aangezien je ook regionaal te maken hebt met anderstaligen of bedrijven die in een andere taal zakendoen. Met een goed juridisch vertaalbureau zorg je ervoor dat de documenten op orde zijn, zonder dat er iets verloren gaat in de vertaling.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten